Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-huurling Conceição helpt Porto aan finale en verslaat 'man van 100 miljoen'

Laatste update:

Conceição werd door zijn vader Sérgio in de basis opgesteld en vormde de aanval met Wenderson Galeno en Mehdi Taremi. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Porto, dat door een treffer van Afonso Manuel Abreu De Freitas al binnen een minuut tegen een 0-1 achterstand aankeek.

Porto herstelde zich al snel en kwam na een kwartier op 1-1 via Taremi, die een strafschop benutte. Aanleiding voor de arbiter om naar de stip te wijzen was een onbesuisde overtreding van Guimarães-goalie Charles op Conceição, die ondersteboven werd gehaald.

In de vijfde minuut van de blessuretijd van de eerste helft verscheen ook Conceição op het scorebord. De Ajax-huurling ontving de bal van João Mário en vond de verre hoek met een droge schuiver: 2-1. Een kwartier voor tijd gooide Pepê het duel in het slot, door Charles met een hoog schot door het midden kansloos te laten. Porto won het heenduel al met 0-1.

Na afloop dichtte Conceição senior zijn zoon een grote toekomst toe. 'Deze aanvallers zijn niet alleen sterk in de één-tegen-één-situaties, maar zijn ook virtuoos en kunnen uiteindelijk van wereldklasse worden. Ze hebben daar de kwaliteiten voor."

Het zijn mooie tijden voor Conceição junior, die dus ook de prijs voor Jonge Speler van de Maand maart in de Portugese competitie heeft gewonnen. De nummer 10 van FC Porto kreeg 16,64 procent van de stemmen en liet João Neves daarmee achter zich. Het wonderkind van Benfica (19), dat tweede werd met 13,74 procent van de stemmen, wordt door Portugese en Engelse media getaxeerd op ruim 100 miljoen euro.

Het is de eerste keer dat Conceição deze onderscheiding wint. Eerder gingen João Neves (tweemaal), Tiago Morais (Boavista), Rodrigo Gomes (Estoril) en Chiquinho (Famalicão) met de prijs aan de haal. Conceição is dit seizoen tot op heden goed voor 7 goals en 7 assists in 37 duels. De behendige aanvaller maakte onder meer indruk in de gewonnen topper tegen Benfica (5-0).

Conceição komt tot het einde van het seizoen uit voor Porto, dat hem huurt van Ajax. De Portugese topclub heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst en gezien de ontwikkeling van de 21-jarige aanvaller ligt het voor de hand dat hij niet terugkeert naar Amsterdam, waar hij nog tot medio 2027 vastligt. Conceição zou tien miljoen euro moeten kosten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
2
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties