VVV-Venlo stunt in Alkmaar en boekt eerste zege van het seizoen

De zege van VVV was verrassend, maar helemaal gezien het spel in de eerste helft. De bezoekers hadden voor rust niets te vertellen en het was een wonder dat AZ niet tot scoren kwam. Direct na het eerste fluitsignaal gaf de thuisploeg druk op het doel van VVV, dat in de historie pas een keer wist te winnen in Alkmaar, en de eerste serieuze doelpoging was voor Adam Maher. Hij schoot net over en naast, waarna Niki Mäenpää een inzet van Dirk Marcellis onschadelijk moest maken. Victor Elm kreeg vervolgens de beste kans van de eerste helft, toen hij een uitstekende voorzet van Johan Berg Gudmundsson binnen kon tikken, maar de bal niet goed raakte. Het leder belandde daardoor niet tussen de palen.

VVV kwam niet in de wedstrijd en waande zich in een schiettent. Roy Beerens kreeg een goede kans maar mikte te hoog, waarna een voorzet van de aanvaller even later van de lijn werd gehaald. Kort voor rust miste een inzet van Gudmundsson kracht, waardoor AZ en VVV met de brilstand op het bord gingen rusten. De Alkmaarders waren in de eerste helft heer en meester en kregen in totaal liefst vijftien corners, maar het doelpunt waar AZ recht op had viel voor rust dus niet. De thuisploeg leek te denken dat het na de thee wel goed zou komen, maar begon slecht aan de tweede helft.

VVV dacht wat meer aan aanvallen en Ricky van Haaren beproefde zijn geluk met een schot vanuit de tweede lijn, maar hij zag zijn inzet net naast zeilen, en Robert Cullen kreeg kort hierna zijn voet niet goed tegen een uitstekende voorzet vanaf rechts, waardoor ook deze kans verloren ging. AZ kwam in het eerste kwartier na de thee niet tot scoringsmogelijkheden en had het een stuk lastiger dan in de eerste helft. Een halfuur voor tijd kreeg Cullen opeens de beste kans tot dusver. Bryan Linssen haalde van ver uit en Esteban kon de inzet niet klemmen, waardoor Cullen van dichtbij kon binnentikken. De aanvaller schoot echter onbegrijpelijk over, zodat AZ met de schrik vrijkwam.

Verbeek zag het langs de kant hoofdschuddend aan en bracht Falkenburg in de ploeg voor Etiënne Reijnen, maar hij kon het tij niet keren. Twaalf minuten voor tijd kwam VVV op voorsprong: Maguire was het eindstation van een heerlijke avond en gaf die het gewenste slot. De bezoekers hoopten hierdoor op de eerste overwinning van dit seizoen, maar dat leek er niet in te zitten, toen Falkenburg drie minuten voor tijd de 1-1 binnentikte. De wedstrijd leek in een remise te gaan eindigen, maar in de laatste seconden van de blessuretijd besliste Radosavljevic anders. Hij bekroonde een counteraanval en bezorgde VVV de niet meer verwachte drie punten. Voor AZ betekende dit de vijfde nederlaag van het voetbaljaar.