Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Doelpunt van het Jaar (Nederland)

Laatste update:

Paulo Henrique (SC Heerenveen – NEC, 4 maart, 3-1) Over techniek gesproken! Henrique is een speler waarbij het soms alles is en soms weer niks, maar begin maart was het duidelijk alles. Een pass van Roy Beerens werd door de Braziliaan gecontroleerd op de borst, waarna hij de bal in één beweging over zichzelf heen wipte. De defensie van NEC kreeg geen tijd om te anticiperen, want met de volgende beweging legde Henrique de bal buitenkant voet in het net. En dat alles uit de lucht.

Keisuke Honda (FC Utrecht – VVV-Venlo, 16 augustus, 2-2) VVV-Venlo speelde in het begin van het seizoen keer op keer gelijk en had dat vooral te danken aan de man in vorm: Honda. De Japanner speelde formidabel in de eerste weken van het seizoen en over zijn goal in Utrecht praat men in Limburg nu nog. Dertien minuten voor tijd probeerde Honda het eens vanuit de tweede lijn en zijn schot had niet beter gekund. Michel Vorm moest een antwoord schuldig blijven: 2-2.

Danny Koevermans (FC Groningen – PSV, 30 augustus, 0-2) Koevermans begon het nieuwe seizoen in stijl. De aanvaller van PSV scoorde eerst al tweemaal tegen NAC Breda en herhaalde dit kunstje vervolgens in Groningen. Zijn tweede treffer betekende zijn mooiste goal van dit jaar. Balázs Dzsudzsák zag Koevermans goed weglopen, bediende de spits op maat en zag de aanvaller met een schitterende volley binnenwerken. Zo zie je ze zelden.

Santi Kolk (Roda JC – Vitesse, 28 augustus, 3-4) Vitesse pakte op wel heel erg fraaie wijze de eerste drie punten van het seizoen. De uitwedstrijd tegen Roda JC leek in een doelpuntrijke remise te gaan eindigen, maar door een bevlieging van Kolk gingen de Arnhemmers er alsnog met de punten vandoor. In een onoverzichtelijke situatie kopte Davy de Fauw de bal omhoog, waarna Kolk de tijd nam voor een volley. Beter kon de aanvaller de bal niet raken: 3-4.

Roy Makaay (SC Heerenveen – Feyenoord, 16 januari, 3-1) De fans van Feyenoord waren boos over het vertrek van Gertjan Verbeek en besloten daarom om niet te juichen toen Makaay scoorde in Friesland. Of waren zij gewoon stil van de schoonheid van het doelpunt? Een pass van achteruit van Giovanni van Bronckhorst kwam terecht bij Makaay, die de bal over zijn tegenstander wipte en binnenkant raak schoot. Dennis Bergkamp had het niet beter kunnen bedenken.

Andres Oper (Roda JC – De Graafschap, 28 februari, 3-1) Voor de fans van Roda viel er in het seizoen 2008/09 niet veel te genieten, maar het doelpunt van Oper in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap kon wel gezien worden als een hoogtepunt. Op de middellijn zette hij met een fraaie voetbeweging zijn directe tegenstander voor schut, waarna hij op het vijandelijke doel afstormde. Daar aangekomen kapte hij nog een verdediger uit, waarna Oper binnenschoot.

Melvin Platje (Roda JC – FC Volendam, 5 maart, 2-3) Supersub Platje was dé revelatie van het seizoen 2008/09 en kende zijn beste moment in de bekerwedstrijd tegen Roda. Het duel zat al in de verlenging, toen Tim Bakens de bal uit een vrije trap op eigen helft naar voren roeide. Daar ontsnapte Platje aan de aandacht van de defensie en in plaats van het speeltuig aan te nemen, knalde hij hem in één keer in de kruising. Een volley met de hoofdletter V.

Ron Vlaar (Harkemase Boys – Feyenoord, 24 september, 0-5) Opnieuw een doelpunt uit het nationale bekertoernooi, maar wie op zoek gaat naar het doelpunt van het jaar kan niet om het schot van Vlaar tegen Harkemase Boys om. De verdediger kreeg de bal na een korte vrije trap op zijn eigen helft aangespeeld en zag dat de doelman van de amateurs iets te ver voor zijn doel stond. Met een kiezelhard schot strafte Vlaar dit genadeloos af, waarna Feyenoord uitliep naar een simpele zege.

Demy de Zeeuw (Ajax – SC Heerenveen, 22 november, 5-1) Dat De Zeeuw zich goed voelt bij Ajax bleek wel uit de treffers die hij maakte tegen Heerenveen. De openingsgoal was hij al mooi, maar zijn tweede doelpunt was goed voor een nominatie als doelpunt van het jaar. Na een lange pass van achteruit wipte de doorgelopen De Zeeuw de bal behendig over Kristian Bak-Nielsen, waarna hij met een harde volley de hoek vond. Brian Vandenbussche stond erbij en keek er naar.

Meer nieuws

FC Twente ziet welgeteld drie versterkingen rondlopen in de Eredivisie
0
Vitesse meldt vertrek aan 20 mensen: nieuws slaat in als een bom
9
Mauricio Pochettino vertrekt zeer verrassend per direct bij Chelsea
37
Twee grote afwezigen bij chique XXL-afscheidsdiner van Kylian Mbappé
7
'Wilfred Genee gaat een hoogst onzekere zomer tegemoet'
0
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: NAC Breda - FC Emmen
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties