Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Moment van het Jaar (Nederland)

Laatste update:

Fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard van de baan (9 april) Limburg leek tenminste één profclub te gaan kwijtraken, maar uiteindelijk liep alles op niets uit. De samensmelting van Roda JC en Fortuna Sittard tot Sporting Limburg mislukte, waardoor beide noodlijdende clubs op eigen houtje verder gingen. De licentie van Fortuna werd nog even ingetrokken, maar diverse rechtszaken later mocht de eerstedivisionist toch aan het seizoen beginnen. De fans gelukkig, maar of het mislukken van de fusie iets goeds was, zal pas in de toekomst blijken.

AZ kampioen van Nederland (19 april) Jarenlang werden enkel Ajax, Feyenoord of PSV kampioen van Nederland, maar AZ maakte daar in april een einde aan. De Alkmaarders waren twee jaar geleden al bijzonder dichtbij, maar misten het kampioenschap destijds door een nederlaag bij Excelsior. Die fout werd in het seizoen 2008/09 rechtgezet. Een kampioenswedstrijd was weliswaar weer niet aan AZ besteed, maar door een nederlaag van Ajax bij PSV kon de champagne toch ontkurkt worden. Voor AZ betekende het de tweede titel uit de historie.

Opstappen Marco van Basten (6 mei) Bij zijn aanstelling in de zomer van 2008 kreeg voormalig bondscoach en publiekslieveling Van Basten alle vrijheid om Ajax naar zijn hand te zetten, maar de voormalig bondscoach hield het nog geen jaar vol in Amsterdam. Na de nederlaag bij Sparta Rotterdam geeft hij aan dat hij het gevoel heeft dat Ajax niet meer beter kan maken en dient hij zijn ontslag in. Het seizoen wordt vervolgens nog wel met een zege afgesloten, maar Ajax moet in de zomer weer helemaal opnieuw beginnen.

Roda JC ontloopt directe degradatie na bizarre ontknoping (10 mei) Voor de fans van Roda JC was het seizoen 2008/09 er één om snel te vergeten, maar de laatste speeldag zal toch nog enkele warme herinneringen oproepen. Als hekkensluiter van de Eredivisie gingen de Limburgers op bezoek bij Feyenoord, dat in de eigen Kuip tot de verbazing van iedereen werd verslagen: 2-3. Omdat De Graafschap in Doetinchem FC Volendam versloeg, gleden de wijdbroeken af. Roda ging de nacompetitie in en overleefde; De Graafschap viel uiteindelijk ook weg.

SC Heerenveen pakt eerste hoofdprijs (17 mei) Trond Sollied maakte in Noorwegen, België en Griekenland al naam als ‘cupfighter’ en bleek het kunstje ook in Nederland te kunnen uitvoeren. Onder leiding van de Noorse oefenmeester legde Heerenveen halverwege de maand mei beslag op de KNVB-beker: de eerste hoofdprijs uit de clubhistorie. Topfavoriet FC Twente werd na strafschoppen verslagen: 5-4. Youssouf Hersi miste de enige strafschop uit de reeks.

Oranje plaatst zich zonder puntverlies voor WK (10 september) Het Nederlands elftal zal er niet gelukkig mee zijn, maar de ploeg van Bert van Marwijk is volgend jaar één van de favorieten voor de eindzege op het WK. Oranje heeft die status te danken aan de uitstekende kwalificatiereeks, waarin geen enkel puntje werd verspeeld. De poulefase werd beëindigd met louter overwinningen, wat in de historie van het Nederlands elftal nog nooit eerder gebeurde. Klaar voor het WK? Daar lijkt het wel op.

Dirk Scheringa vertrekt bij AZ na DSB-debacle (29 oktober) De val van de DSB-bank is in eerste instantie eigenlijk geen voetbalmoment, maar voor landskampioen AZ heeft het grote gevolgen. De Alkmaarders raakten hun belangrijkste geldbron kwijt en eind oktober kwam er een definitief einde aan de samenwerking tussen Scheringa en AZ. De gevallen bankier, die de club vanuit de eerste divisie naar Champions League-deelname bracht, zwaaide na zestien jaar af als voorzitter.

AZ stuurt Ronald Koeman de laan uit (5 december) Een ruime maand na het vertrek van de voorzitter neemt ook de trainer van AZ afscheid. Koeman stond pas sinds de zomer voor de groep bij de Alkmaarders, maar kreeg al na een paar maanden te horen dat het bestuur niet meer met hem verder wilde. “Totaal onverwacht”, zei Koeman, die juist het gevoel had dat AZ de laatste tijd steeds beter ging voetballen. De clubleiding dacht daar anders over en koos voor Dick Advocaat.

FC Twente als koploper de winterstop in (20 december) De opmars van FC Twente werd bekroond met het winterkampioenschap. De Tukkers maakten zonder meer de meest spectaculaire ontwikkeling door in 2009 en toonden zich in de eerste seizoenshelft bijzonder zakelijk. De ploeg van Steve McClaren liet nauwelijks steekjes vallen en eindigde 2009 daarom als koploper van de Eredivisie. In de tweede seizoenshelft zal blijken of de Eredivisie na AZ wéér een verrassende kampioen krijgt.

Meer nieuws

Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
1
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
22
Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
17
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
43
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
8
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties