Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

VZ Talentscout - De 'Chinese Toverfluit' maakt naam bij 'big spender'

Laatste update:

QuanJian
Tianjian Quanjian speelt op het tweede niveau, maar mag desondanks worden gezien als de nieuwe grote speler in het Chinese voetball. De club werd vorig jaar zomer overgenomen door de QuanJian Natural Medical Group, een gigabedrijf uit de gezondheidssector, en gaf al bijna veertig miljoen euro uit om Jádson, Geuvânio, Luís Fabiano, Lu Zhang, Ke Sun en vier talenten aan te trekken. Het grootste talent van dat kwartet is zonder meer Xiuwei Zhang, die werd overgenomen van Olympique Lyon.

Luka Modric
Zhang ging in de zomer van 2014 aan de slag bij Olympique Lyon, maar kwam niet verder dan het tweede elftal en keerde in februari terug naar China. Hij tekende een contract tot nieuwjaarsdag 2021 bij de club van trainer Fabio Cannavaro en hoewel de voormalig aanvoerder van China Onder-16 pas vier keer in actie is gekomen voor Tianjin, wordt er van hem veel verwacht. Zhang wordt niet voor niets vergeleken met Luka Modric en wordt door de supporters ook wel liefkozend de Chinese Toverfluit genoemd.

Zhang - die voor zijn transfer naar Lyon al een proefperiode had afgewerkt bij Lille - valt op door zijn elegante manier van voetballen, diepgang en techniek en is bovendien multifunctioneel. In Lyon kwam hij reeds als spits, vleugelspeler en controleur in actie en Cannavaro probeerde de twintigjarige Zhang zondag zelfs uit als veredelde back in het met 2-1 gewonnen duel met Guizhou Hengfeng Zhicheng. Met Zhang hoopt Tianjin, dat vijf punten onder de top twee staat, promotie af te dwingen.

Franck Ribéry
Zhang kan bovendien revanche nemen op zichzelf, kan laten zien dat hij ten onrechte is weggestuurd bij Lyon. Journalist Yan WenWen van het lokale dagblad WCC Daily schreef in januari dat Chinese tieners die na een mislukt Europees avontuur zijn teruggekeerd naar hun vaderland, niet te snel moeten opgeven. "Franck Ribéry verdiende tot zijn transfer naar FC Metz zijn geld in de bakstenen. Zijn familie was arm. Hij stond om vijf uur 's ochtends op om bakstenen in een vrachtwagen te laden, pijnigde zijn lichaam. De rest is geschiedenis."

"Miroslav Klose speelde op zijn twintigste nog in het amateurvoetbal. Hij was timmerman en nadat een scout van FC Kaiserslautern hem in 1999 had ontdekt, begon zijn legendarische carrière pas (…) Chris Waddle werkte op zijn twintigste nog in een conservenfabriek, maar bereikte op zijn 31e de Champions League-finale met Olympique Marseille", voegde WenWen eraan toe. De moraal van het verhaal? "De droom doet de hoop niet opgeven. Als ze hun droom nu al laten varen, dan is de kans op succes klein. Ze moeten geduld hebben."

Eredivisie
Journalist Yixin Lee is het daarmee eens. Hij stelt dat Xiuwei zich eerst in eigen land moet verbeteren en nog niet moet nadenken over een transfer naar bijvoorbeeld Nederland: "Er is nog niet veel bekend over hem, maar ik denk niet dat hij goed genoeg is voor de Eredivisie. Misschien wel voor het tweede niveau. Tianjin speelt dit seizoen ook defensiever en Zhang wordt daarom als rechtsback gebruikt", aldus de verslaggever van FootballRadar. Mocht Zhang toch naar de Eredivisie komen, dan kan hij na Yu Hai, Sun Xiang en Zhang Yuning de vierde Chinees in de hoogste afdeling van Nederland worden.

Naam Xiuwei Zhang
Geboortedatum 13/03/1996
Club Tianjin Quanjian
Positie Aanvallende middenvelder
Sterke punten Diepgang, techniek, multifunctionaliteit

Denk jij dat Xiuwei Zhang gaat doorbreken in Europa?

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties