Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

VZ Talentscout - 'Turkse Donnarumma' moet spoor Twente-spits volgen

Laatste update:

Maar liefst dertig scouts uit Italië, Engeland, Duitsland en Spanje hadden op 6 mei hun weg naar Stadion Rujevica gevonden. In het thuisstadion van HNK Rijeka stond de ontmoeting tussen Kroatië en Turkije op het programma, in de groepsfase van het EK Onder-17. Van tevoren hadden alle scouts dezelfde naam omcirkeld op het wedstrijdformulier: die van Berke Özer, de zestienjarige doelman van de Turken. Özer kreeg één doelpunt tegen, maar zag zijn ploeg met 1-4 zegevieren tegen de leeftijdsgenoten uit Kroatië.

Eerder dit seizoen, op 19 april om precies te zijn, maakte Özer zijn debuut in het eerste elftal van Altinordu. De club uit Izmir komt uit op het tweede niveau in Turkije en speelde die dag tegen Boluspor, waar Anco Jansen en Rydell Poepon niet wisten niet te scoren tegen de jonge sluitpost. Özer hield de nul en Altinordu won met 2-0. De week erop, in de wedstrijd tegen Balikesirspor (1-1), had hij opnieuw een basisplaats. Maar net nu hij een basisplaats leek te hebben veroverd, wachtte het EK Onder-17 in Kroatië. Turkije reikte tot de halve finale, maar werd daar uitgeschakeld door Engeland.

De kans is aanwezig dat Özer daar al wat toekomstige ploeggenoten trof, zoals Jadon Sancho, Phil Foden en Curtis Anderson. Manchester City hengelt namelijk nadrukkelijk naar de diensten van 'de Turkse Gianluigi Donnarumma', zoals hij in de Engelse pers genoemd wordt. Er werd zelfs gemeld dat the Citizens al een akkoord bereikt zouden hebben. Özer zou zodra hij achttien werd, over precies één jaar, gaan tekenen in Manchester. Altinordu zou een transfersom van zo'n 2,4 miljoen euro ontvangen voor de jonge sluitpost.

Niets van waar, zo zei Özers zaakwaarnemer Ömer Koray Uzun. "Ik heb de geruchten gehoord, maar is nog geen akkoord over een transfer. Manchester City en vele andere clubs hebben hem bekeken tijdens het EK Onder-17, dus ik begrijp waar de geruchten vandaan komen", sprak Uzun tegen Turkish-football.com. Manchester City zit echter al wel een tijdje achter de sluitpost aan. In 2016 gaf Seyit Mehmet Ozkan, voorzitter van Altinordu, al tegenover Milliyet toe dat de Engelsen aan de deur klopten. "Manchester City en een aantal Duitse clubs willen Berke Özer graag hebben."

Een bericht gedeeld door Berke Özer (@brkeozer1) op


De Turkse topclubs hoeven in ieder geval niet bij Özer aan te kloppen, zo zei hij in gesprek met Futbol Arti. "Ik wil van Altinordu direct naar het buitenland, net als Çaglar Söyüncü (hij ging van Altinordu naar SC Freiburg, red.). De competitie maakt niet zoveel uit, het belangrijkste is dat ik in Europa speel. Dat wil ik bereiken", aldus de jonge doelman. Een kleine voorkeur heeft hij wel en dat betekent goed nieuws voor Manchester City. "Ik volg vooral de Premier League en de Bundesliga. Over drie jaar wil ik in Europa spelen. In de toekomst hoop ik bij een grote club te spelen en international van Turkije te worden."

Met de Onder-19 van Altinordu werd Özer vorig seizoen kampioen, waardoor het team afgelopen seizoen in de Youth League speelde. Zo stond hij onder meer tussen de palen tijdens de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid. "Heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Als je het voetbal in Europa ziet, begrijp je dat je nog harder moet werken. Het is heel belangrijk om je te blijven verbeteren. Het is heel speciaal om bij Altinordu te zijn, er wordt heel goed omgegaan met jonge spelers", stelde Özer. Altinordu hanteert een bijzonder beleid, want de club haalt geen spelers van andere clubs. Het elftal moet voor honderd procent bestaan uit 'eigen spelers', zo is de bedoeling.

Daardoor ziet Altinordu ook de nodige talenten vertrekken. Çaglar Söyüncü vertrok dus naar SC Freiburg, terwijl Cengiz Ünder vanuit Izmir naar Medipol Basaksehir vertrok. Özer moet het volgende product worden dat de opleiding van Altinordu aflevert. In Turkije noemt men de sluitpost nu in één adem met Enes Ünal, die ook op jonge leeftijd naar Manchester City vertrok. De twintigjarige spits werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd door the Citizens, aan Racing Genk, NAC Breda en FC Twente. Voor Özer wordt eenzelfde scenario voorspeld, indien hij bij City tekent. Dus wie weet zien we deze 'Turkse Donnarumma' over een aantal jaar terug in de Eredivisie.

Naam Berke Özer
Geboortedatum 25 mei 2000
Club Altinordu
Positie Doelman
Sterke punten Atletisch, sprongkracht, penaltykiller

Denk jij dat Berke Özer binnen een jaar bij Manchester City zal tekenen?

Meer nieuws

Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
21
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
2
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties