Waanzinnige reeks Galatasaray komt ten einde in meeslepend titelgevecht

Galatasaray werd in de openingsfase onderworpen aan een heus bombardement. Sivasspor schoot werkelijk furieus uit de startblokken en lanceerde in de eerste vijf minuten de ene na de andere aanval richting het doel van Cim Bom. Fernando Muslera redde eerst nog wel op pogingen van Hakan Arslan en Mert Hakan Yandas, maar in de zevende minuut moest de Uruguayaanse doelman van Galatasaray alsnog capituleren. Fatih Aksoy bracht de bal op goed geluk in de doelmond, waarna Arslan van dichtbij het beslissende zetje gaf: 1-0.

20Istanbulspor34472316

De vroege openingstreffer zette het stadion op zijn kop, maar Galatasaray toonde, niet voor het eerst recentelijk, karakter en wist de wedstrijd nog in de eerste helft volledig te kantelen. Radamel Falcao tikte in de veertiende minuut de gelijkmaker tegen de touwen nadat Sofiane Feghouli een vrije trap van Ömer Bayram had teruggetrokken richting de doelmond, en Feghouli zette zelf op slag van rust de 1-2 op het scorebord na een assist van Falcao. De Colombiaanse spits legde de bal met het hoofd klaar voor Feghouli, die vervolgens vanaf een meter of negen raak volleerde.

Het elftal van trainer Fatih Terim ging zo met een nipte voorsprong aan de thee, maar Sivasspor wist zich weer knap terug te knokken in de wedstrijd. Jean Michaël Seri tikte tien minuten na rust in de zestien de voet van Fernando Andrade aan, waarna een strafschop volgde die in twee-instanties werd benut door Emre Kilinc. Galatasaray was in eerste instantie nog gered door de paal, maar in de rebound tekende Kilinc alsnog voor de 2-2. Fatih Terim wisselde in de slotfase aanvallend met het inbrengen van Emre Akbaba en Adem Büyük voor Bayram en Mario Lemina, maar een winnende treffer zat er uiteindelijk niet meer in voor Galatasaray, waar Ryan Donk de negentig minuten wel volmaakte.