Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Waar sprookjesdebuut voor Joselu (32) bij Spanje: 2 goals in 2 minuten

Laatste update:

De opvolger van de na het WK opgestapte Luis Enrique koos voor Kepa Arrizabalaga onder de lat. Nacho Fernández en Aymeric Laporte vormden het centrale duo achterin, met Dani Carvajal (rechts) en Alejandro Balde (links) die de flanken bestreken. Rodri en Mikel Merino waren de controleurs en Dani Olmo (rechts) en Gavi (links) de hangende buitenspelers. Iago Aspas stond op tien, achter spits Álvaro Morata. Aan de kant van Noorwegen startte Feyenoorder Marcus Pedersen. Fredrik Aursnes, een andere oude bekende in Rotterdam-Zuid, vormde het middenveld met Patrick Berg en sterspeler Ødegaard. Alexander Sørloth nam voorin de plaats in van de geblesseerde Haaland.

Spanje brak in minuut dertien snel de ban: de mee opgekomen linksback Balde leek zelf op doel te willen schieten van binnen de zestien, al was die poging ver naast gegaan. Olmo zorgde er met een tik tussen zijn eigen benen door dat de bal alsnog in de verre hoek terechtkwam: 1-0. Ødegaard had kort daarna eigenlijk een penalty moeten krijgen toen hij na een schot op doel in de zestien keihard onderuit werd gehaald door Rodri. De bal kwam wonderwel niet op de stip te liggen. Noorwegen had op sommige momenten slechts zeventien procent balbezit en loerde derhalve op de counter. Desondanks waren de bezoekers na een halfuur dicht bij de gelijkmaker. Kepa had echter een fabelachtige redding in huis op een volley van Aursnes.

Kort daarvoor en daarna lieten achtereenvolgens Morata en Merino goede kansen voor Spanje onbenut. Ødegaard, die eerder niet begreep waarom hij geen strafschop kreeg, ontving kort voor het rustsignaal geel voor een harde tackle op Merino. De Noorse captain kreeg een standje van arbiter Benoît Bastien, die na een minuut blessuretijd floot voor de rust. De Noren dachten tien minuten na rust opnieuw aan een strafschop toen Nacho de bal op zijn arm kreeg. Bastien wilde er opnieuw niet aan en er kwam ook geen VAR-check. Er volgden de nodige wissels bij Noorwegen in de slotfase, met onder meer de entree van voormalig FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen. Het bracht Spanje niet aan het wankelen. Sterker nog, de formatie van De la Fuente liep in de slotminuten weg van de vermoeide Noren.

De ingevallen Joselu (32) luisterde zijn debuut voor Spanje op met doelpunten in minuut 84 en 85. De routinier van Espanyol liet doelman Ørjan Nyland kansloos met een kopbal in de verre hoek. Slechts een minuut later tikte Joselu van dichtbij binnen na een van richting veranderde voorzet van Mikel Oyarzabal. Het publiek in La Rosaleda stond op de banken voor de supersub, die er grotendeels verantwoordelijk voor is dat Spanje met een prima resultaat aan de kwalificatiereeks van het EK begint. Joselu is met 32 years and 363 days overigens de oudste debutant bij de Spanjaarden die direct trefzeker is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

-
Zie jij Spanje als favoriet voor het EK?

Meer nieuws

Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
0
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
3
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
36
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
17
Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje
10
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties