Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wat bij Barcelona prima verliep, gaat bij Ajax een stuk moeizamer'

Laatste update:

Een aantal jaren geleden ontketende Cruijff de 'fluwelen revolutie' in Amsterdam. Martin Jol maakte plaats voor De Boer, hoge salarissen werden niet meer betaald en er kwam een nadrukkelijkere focus op de jeugdopleiding. Gaandeweg dit seizoen kwam echter aan het licht dat er strubbelingen zijn bij Ajax. Wim Jonk en Ruben Jongkind schuiven niet meer aan bij het overleg van het technisch hart en Cruijff moest de boel komen 'redden'.

De Groot stelt zaterdag in zijn column voor de ochtendkrant dat de opleiding van Ajax en het eerste elftal op één lijn dienen te komen. Daarbij is goede communicatie van groot belang, doceert de journalist, die ook ghostwriter is van Cruijff. Hij trekt parallellen met de fluwelen revolutie die twaalf jaar geleden werd ingezet bij Barcelona. Toen werd Frank Rijkaard hoofdtrainer, Txiki Begiristain technisch directeur en Josep Guardiola hoofd opleidingen bij de Catalanen. Daarna volgde een grote glansperiode.

"Het was een trio dat voortdurend met elkaar communiceerde en soms ook met Cruijff. In het begin, toen het nog moeilijk ging, vrij vaak. Later, toen het uitstekend ging, minder. Maar ten minste één keer per maand was er contact", haalt De Groot naar boven. Volgens hem is Ajax nog niet zover. De gesprekken met Cruijff worden alleen gehouden, wanneer hij eens in de zoveel tijd Amsterdam en Ajax bezoekt. Jonk is de enige binnen Ajax die geregeld telefonisch contact heeft met de oud-speler en -trainer en daarbij belangrijke zaken bespreekt.

De Boer en de anderen doen dat niet en Cruijff neemt op zijn beurt ook niet het initiatief: hij wil dat 'de nieuwe generatie' zelf de boel regisseert en als hij daarbij iets kan doen om te helpen, moet er vanuit Ajax contact gezocht worden met hem. De Groot constateert dat daar nog geen sprake van is. "Wat bij Barcelona prima is verlopen, verloopt bij Ajax een stuk moeizamer. Er is onvoldoende communicatie met Cruijff en er wordt met De Boer onvoldoende inhoudelijk over de manier van voetballen gecommuniceerd."

Ajax zou het inmiddels zonder Johan Cruijff moeten kunnen redden

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties