Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wat valt er eigenlijk te winnen in de Final Four van de Nations League?

Laatste update:

Eerst een terugblik. Het Nederlands elftal bereikte de finaleronde van de Nations League door onder bondscoach Louis van Gaal een poule in divisie A met België, Wales en Polen winnend af te sluiten. Onze zuiderburen kregen twee keer klop, net als Wales, terwijl er tegen Polen een keer werd gewonnen en een keer gelijk werd gespeeld. Van Gaal nam echter afscheid na het WK en liet opvolger Ronald Koeman achter met een plekje in de Final Four, die in Nederland wordt gehouden. De Kuip en de Grolsch Veste zijn de twee speelstadions.

Meer: Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK

Plaatst Oranje zich voor het EK als de Nations League wordt gewonnen?
Het simpele antwoord op deze vraag is 'nee'. Eigenlijk heeft het Nederlands elftal het zware werk al gedaan, want door het winnen van de poule onder Van Gaal is Oranje verzekerd van deelname aan de play-offs voor EK-kwalificatie. Mocht het dus zo zijn dat Nederland via de reguliere kwalificatiereeks niet naar het Europees Kampioenschap gaat, is er hoe dan ook het vangnet van de play-offs. Oranje zit in de poule met Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar en plaatst zich direct voor het EK als het eerste of tweede wordt.

De belangrijkste Nations League-prijs is geld
Het eventueel winnen van de Final Four van de Nations League heeft, buiten het binnenhalen van punten voor de wereldranglijst, geen sportieve gevolgen. De KNVB kan wel goed boeren bij een titel, want er ligt maximaal 10,5 miljoen euro klaar. De voetbalbond is al verzekerd van 4,5 miljoen aan startbonus en daar kan, afhankelijk van de eindstand, nog wat bij komen. De verliezer van de troostfinale pakt twee miljoen extra, de nummer drie incasseert 3,5 miljoen, de verliezend finalist ontvangt 4,5 miljoen euro en de winnaar mag zes miljoen euro bijschrijven.

Een zware beker en een ereprijs tellen ook mee
Tenslotte speel je natuurlijk ook voor een beker. Koeman liet zich deze week nog ontvallen dat hij zich goed herinnert hoe blij Portugal, dat Oranje in 2019 in de finale klopte, was met het winnen van de Nations League. Daarnaast is er een unieke kans om de prijzenkast van het Nederlandse voetbal met een extra beker te verrijken. Naast de Europese titel uit 1988 is er nog wel een plekje over voor de Nations League-trofee, die 72 centimeter hoog en zevenenhalve kilo zwaar is. Laten we hopen dat Virgil van Dijk die zondagavond in de lucht mag steken!

Meer nieuws

VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Liveblog huldiging PSV: Platte kar staat al klaar bij het Philips Stadion
2
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
12
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties