Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Waterreus: 'Ik schaam me best een beetje dat ik daar gevoetbald heb'

Laatste update:

In 2008 nam de Abu Dhabi United Group de regie over bij Manchester City en werd er een bizarre hoeveelheid geld in de club gepompt om prijzen te winnen en een vooraanstaande vereniging te worden in Engeland en daarbuiten. Waterreus kan er helemaal niets mee. "De voetbalwereld wordt gekker en gekker, en niet op een leuke manier. Dat zie ik zelf ook wel. Alleen: als ik aan die gekte denk, denk ik toch vooral aan clubs als Manchester City", zegt Waterreus in Voetbal International.

"U mag gerust weten dat ik me, met de kennis van nu, er best een beetje voor schaam dat ik daar gevoetbald heb", geeft Waterreus toe in zijn column voor het weekblad. Na tien seizoenen bij PSV stapte hij in de zomer van 2004 over naar de club uit Manchester, die toen een laagvlieger of middenmoter was in de Premier League. Waterreus keepte alleen drie duels in de League Cup voor de club en vertrok later naar Rangers FC.

"City staat voor alles wat slecht is. Het is een commercieel gedrocht van heb ik jou daar", zegt Waterreus twaalf jaar na dato. "Zo'n sjeik die er even miljarden in pompt, die er een futuristisch trainingscomplex neerzet terwijl er nooit een jeugdspeler de kans krijgt, die zijn trainer vijftig voetballers ter beschikking stelt… Dat heeft toch niets meer met de romantiek van de sport te maken?", beklaagt Waterreus zich.

Vier jaar na de intrede van de Abu Dhabi United Group won Manchester City de eerste landstitel sinds het seizoen 1967/68 en de derde in de clubhistorie. Het lukte vervolgens in het seizoen 2013/14 weer om de beste van Engeland te worden. Daarnaast sleepte de club nog een FA Cup, Community Shield en Capital One Cup in de wacht sinds de revolutie. In de laatste vijf jaar gaf Manchester City 629 miljoen euro uit op de transfermarkt.

Heb jij sympathie voor Manchester City?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
3
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties