Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs

Laatste update:

Vanaf volgend jaar krijgen de clubs uit de Premier League een squad cost cap opgelegd: een maximaal te besteden bedrag aan de spelersselectie. Het maximumbedrag wordt gekoppeld aan de tv-inkomsten van de Premier League.

Clubs mogen vanaf volgend jaar maximaal vijf keer het bedrag besteden dat de minst verdienende club in de competitie ontvangt aan tv-inkomsten. Het maximale bestedingsbedrag van een club in een seizoen zal komen te bestaan uit drie componenten: spelerssalarissen, de afschrijving op transfersommen en zaakwaarnemerskosten.

De overgrote meerderheid van de twintig clubs stemden maandag in Londen voor de spending cap. Drie clubs waren tegen: Manchester City, Manchester United en Aston Villa. Chelsea onthield zich van een stem. De overige zestien clubs zijn voor.

De squad costs van de Premier League-clubs in het seizoen 2022/23. De spending cap zou in dat voetbaljaar 518 miljoen pond hebben bedragen; alleen Chelsea zou het maximumbudget dus hebben overschreven (bron: The Athletic).

The Athletic becijferde wat de spending cap voor gevolgen zou hebben gehad als de regel al in het seizoen 2022/23 van kracht zou zijn geweest. De spending cap zou in dat jaar zijn bepaald op 518 miljoen pond (607 miljoen euro), vijf keer het bedrag dat Southampton ontving aan tv-inkomsten, namelijk 104 miljoen pond (121 miljoen euro).

Chelsea zou de enige Premier League-club zijn geweest die in het seizoen 2022/23 de spending cap zou hebben overschreden. The Blues spendeerden voor dat voetbaljaar liefst 539 miljoen pond (631 miljoen euro).

Manchester City zou met een besteed bedrag van 501 miljoen pond (587 miljoen euro) nog net onder het maximum blijven in dat jaar. De spending cap is daarmee vrij ruim te noemen, want alle andere deelnemers aan de competitie zouden in het seizoen 2022/23 ruim onder het maximum zijn gebleven.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
0
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
0
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
22
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
14
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Eden Hazard levert Chelsea half jaar na afscheid als prof 6 miljoen euro op
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties