Wedstrijd in Kerkrade mondt uit in dramaduel voor PSV

Na 45 minuten was er slechts een keer gescoord en dat was een klein wonder, want beide partijen kregen voldoende kansen op treffers. De enige die scoorde was Tim Matavz, die doelman Filip Kurto verschalkte met een prima wippertje. Er ging een uitstekende combinatie met Memphis Depay aan vooraf. Zakaria Bakkali kreeg twee prima kansen om de marge te vergroten, terwijl het aan de andere kant eveneens druk was.

Tyton zag Krisztián Németh al twee keer gevaarlijk worden, maar de grootste kansen vielen vlak voor rust te noteren. Eerst werd Mark-Jan Fledderus niet aangevallen door de PSV-defensie, waardoor Wiljan Pluim oog in oog kwam te staan met Tyton. De sluitpost verrichtte echter een uitstekende redding. Even later kopte Bart Biemans over. Omdat een mooie poging van PSV'er Oscar Hiljemark de paal raakte, bleef het voor rust dus bij een doelpunt.

Daar kwam na de pauze verandering in. PSV was de draad helemaal kwijt en met Frank Demouge als breekijzer ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via aanvoerder Fledderus, die profiteerde van een handig passje van Guus Hupperts. Met een puntertje werd Tyton verslagen. Direct na dat doelpunt kreeg PSV een enorme kans op de 1-2, maar invaller Florian Jozefzoon werd van de bal gelopen en Matavz schoot de rebound tegen Kees Luijckx aan.

Toen Depay met zijn tweede gele kaart van het veld moest (een vermeende fopduik en een nare overtreding op de enkel van Hupperts) was het vrouwen en kinderen eerst bij de bezoekers. Demouge kopte van dichtbij op de lat en een vrije trap van invaller Marc Höcher ging over, waarna Németh alsnog het vonnis velde over PSV. De Hongaar sloeg toe met een uitstekend schot van net buiten het strafschopgebied. In de slotfase werd het nog erger voor PSV: Tyton knalde met zijn hoofd tegen een ijzeren stang, die de netten op de plaats houdt. De onfortuinlijke Pool werd op een brancard gelegd en met een nekbrace ging de ex-Roda-keeper, die eerder in zijn carrière ook al een zware hoofdblessure opliep, richting het ziekenhuis.