Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Weer verbazing om Ajax: 'Ze hebben de slechtste restverdediging van Europa'

Laatste update:

"Ajax heeft de slechtste restverdediging van Europa", stelt Kwaman bij Dit was het Weekend, terwijl hij beelden laat zien van een eerste helft, waarin het achterin bij de Amsterdammers open huis was. "Ik snap dat het nu tegen Excelsior onder John Heitinga nog niet op orde is. Ze spelen natuurlijk zonder echte controleur. Dan komt Edson Álvarez (als centrumverdediger, red.) in zijn zwakte te spelen, dat is niet zo raar."

Met name Owen Wijndal stond volgens Kees Kwakman regelmatig veel te hoog tegen Excelsior.

Vooral Owen Wijndal stond naar de mening van Kwakman veel te diep bij momenten dat er slordig balverlies werd geleden. "Wijndal moet tien meter terug staan. Bergwijn staat ook aan de zijkant. Denk af en toe in balverlies. Op het moment dat we de bal verliezen, wat gebeurt er dan? Er ontstonden enorme ruimtes. Ajax had heel veel mazzel dat Excelsior voor rust niet meer dan één keer scoorde. De restverdediging bij Ajax is gewoon niet op orde, eigenlijk al maanden. Dat zagen we onder Ten Hag ook af en toe hoor."

"Met Álvarez staat er op het middenveld eigenlijk altijd wel iemand die rekening houdt met de restverdediging, maar als hij als centrumverdediger wordt opgesteld en de backs gaan maar naar voren...", vervolgt Kwakman. Kenneth Perez kan zich vinden in de opmerkingen van zijn collega-analist. "De backs moeten het spel echt beter lezen: hoe hoog moet ik staan en wanneer ga ik hoog staan? Waarom zou je zo hoog staan als de backs nu doen? Want je maakt de ruimte heel klein voor iedereen en als je de bal verliest moet je terug sprinten. Als je iets verder naar achter gaat staan, kun je na een inspeelpass altijd nog die ruimte induiken."

Eredivisie
Excelsior
1 - 4
Ajax

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
9
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
15
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties