Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Weghorst hele late reddende engel voor uiterst pover 'schaduwelftal' Oranje

Laatste update:

Alle elf namen van vrijdag tegen België werden door Van Gaal vervangen, wat tot gevolg had dat Schouten en Teze hun debuut in de basis maakten. Met Wout Weghorst koos de bondscoach voor één diepe spits, met Cody Gakpo en Noa Lang als ondersteuning kort daarachter. Bij Wales werden na het binnenhalen van het WK-ticket tegen Oekraïne (0-1) liefst zeven wijzigingen doorgevoerd. Blikvangers Aaron Ramsey en Gareth Bale hoefden hun opwachting niet te maken, al bleven Ben Davies en Daniel James wel staan.

Het geheel vernieuwde Oranje kwam uiterst moeizaam uit de startblokken en werd in de beginfase onder druk gezet door Wales. De Britten hadden echter te weinig stootkracht om het doel van Mark Flekken echt onder vuur te nemen en zagen Nederland gaandeweg de eerste helft beter worden. Schouten zag een gevaarlijk geplaatst schot uit de tweede lijn door een Welshe voet worden geblokt. De enige echte kans was in de laatste minuut van de eerste helft voor Gakpo, die na een lange bal van Flekken ineens door de defensie brak. De PSV'er kon vrij uithalen op acht meter van het doel, maar zag hoe Chris Mepham zijn lichaam er toch nog voor kon werpen.

Oranje kwam vijf minuten na rust vrijwel uit het niets op voorsprong. Schouten speelde de bal in bij Koopmeiners, die zich in zijn aanname vrij maakte en zo ruimte creëerde om met zijn rechter droog raak te schieten: 0-1. Voor Koopmeiners was dat zijn eerste goal in Oranje, voor debutant Schouten logischerwijs zijn eerste assist. De treffer kon Oranje niet inspireren tot beter spel en Van Gaal greep na een uur in door Frenkie de Jong en Steven Bergwjin, de sterren tegen België (1-4 winst), te brengen. Een kwartier voor tijd betrad aan de zijde van Wales ook Bale het veld.

Het spelniveau bleef aan beide kanten van bedroevend niveau, ook nadat Bruno Martins Indi in de slotfase na vijf jaar zijn rentree maakte in Oranje. Eén moment van onachtzaamheid leek Nederland in blessuretijd fataal te worden, toen Hans Hateboer uitgleed en Rhys Norrington-Davies het kopduel won: 1-1. Weghorst kopte Oranje echter luttele seconden later aan de overkant naar winst: 1-2. Die goal ontstond via een lange rush van Frenkie de Jong naar voren en een goede voorzet van Tyrell Malacia op Weghorst.

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
8
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
15
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
8
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
7
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties