Welbeck kegelt Man United uit FA Cup na slijtageslag

Man United begon fel aan het duel en zette Arsenal in de eerste minuten vast op de eigen helft. De eerste kans was er na vijftien minuten, maar Marouane Fellaini besloot na een mooie steekbal van Ángel Di María een keer extra te kappen, in plaats van op doel te schieten. Even later was Ashley Young dicht bij de openingstreffer, maar hij gleed op het moment van schieten uit en mikte daardoor ver voorlangs. Het speltempo lag hoog en ook Arsenal liet zich bij vlagen in aanvallend opzicht zien. Het grootste gevaar kwam van Alexis Sánchez, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de mannen van Arsène Wenger in het eerste kwart niet. De eerste echte mogelijkheid leverde wel direct de 0-1 op.

Na een indrukwekkende solo van Alex Oxlade-Chamberlain schoot Nacho Monreal de bal in de korte hoek van David De Gea: 0-1. De bezoekers konden echter niet lang van die voorsprong genieten, want na drie minuten kopte Wayne Rooney na een fenomenale voorzet van Di María raak. Het was voor Wazza alweer zijn achtste doelpunt in de laatste negen FA Cup-wedstrijden. Diezelfde Di María was vlak voor rust nog dicht bij een doelpunt, maar Wojciech Szczesny redde uitstekend. Arsenal kreeg al vroeg in de tweede helft een tegenvaller te verwerken, want Oxlade-Chamberlain blesseerde zich aan zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Aaron Ramsey.

De eerste kans na rust was voor Alexis, maar doordat zijn schot nog werd getoucheerd, kon De Gea het leer gemakkelijk vangen. Na een uur doken de roodhemden van Van Gaal gevaarlijk op voor het vijandelijke doel: Di María volleerde na een pass van Fellaini een halve meter voorlangs. Die misser kwam United duur te staan, want een paar tellen later lag de bal er aan de andere kant in. Welbeck profiteerde van een domme en te zachte terugspeelbal van Antonio Valencia en zette Arsenal voor de tweede keer op de avond op voorsprong: 1-2. De druk lag daardoor weer bij United en via Chris Smalling en Fellaini werd men ook gevaarlijk, maar de gasten hielden stand en waren na 75 minuten dicht bij de 1-3.

De Gea had evenwel een antwoord op een schot van Santi Cazorla. United moest even later verder met tien man, want Di María incasseerde na een schwalbe zijn tweede gele kaart en moest inrukken van scheidsrechter Michael Oliver. Met een man minder op het veld slaagde United er niet meer in om een replay af te dwingen. Vier minuten voor tijd dacht Adnan Januzaj nog recht te hebben op een strafschop, maar ook hij ging volgens Oliver gemakkelijk naar de grond en werd op de bon geslingerd. United kan zich nu richten op de competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen Tottenham Hotspur. Arsenal neemt het op tegen West Ham United.