Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wenger: 'Het voelt gek, dat zij hun carrières alweer beëindigd hebben'

Laatste update:

Bij Monaco deed Wenger wat hij ook nu nog doet, bij Arsenal: veel jonge talenten binnenhalen of door laten stromen vanuit de jeugd en hen vervolgens kansen bieden in het eerste elftal. Le Professeur probeert zijn teams altijd attractief voetbal te laten spelen. In een interview op de UEFA-website zegt hij, dat hij trots is op hetgeen bij destijds (1987-1994) bij Monaco neerzette en nu al sinds 1996 doet bij Arsenal.

"Ik verkeerde steeds in de gelukkige omstandigheid, dat ik een baan had waarmee ik het leven van anderen op positieve wijze kon beïnvloeden. Het is wel gek, als ik terugdenk aan namen als Lilian Thuram en Emmanuel Petit, dat ik heb geholpen heb op gang te komen in hun loopbaan en dat ze hun carrières inmiddels alweer beëindigd hebben. Dat ze hele mooie loopbanen hebben gehad maakt mij blij: het geeft een enorm positief gevoel dat ik spelers heb kunnen helpen, iets te bereiken in het leven", zegt Wenger.

In de zeven jaren die hij voor AS Monaco werkte, pakte Wenger met de club eenmaal de landstitel en eenmaal de Coupe de France. In het seizoen 1991/92 verloor de club de finale van de Europese beker voor bekerwinnaars (die inmiddels niet meer bestaat) tegen Werder Bremen en dat blijft voor Wenger wel een smetje op zijn blazoen, zegt hij. Het blijft ook een herinnering met een rouwrand. De avond ervoor was er een grote ramp in Bastia en kwamen achttien mensen om het leven, toen een tribune instortte.

"We konden toen niet slapen en konden ons niet goed voorbereiden op de wedstrijd tegen Werder Bremen. Het was vergelijkbaar met de Champions League-finale van 2006. We verloren het hele seizoen geen wedstrijd, pas in de finale gebeurde het. Maar toen ik begon bij Monaco, was de club nooit voorbij de eerste ronde gekomen. Dus het feit dat we de finale bereikten en een halve finale van de Champions League speelden, dat was een prestatie. En na mij hebben ze de Champions League-finale ook nog gehaald."

UEFA Champions League
Arsenal
1 - 3
AS Monaco
Denk jij dat Arsène Wenger na Arsenal nog eens in Frankrijk zal werken?

Meer nieuws

'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
18
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
5
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
16
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties