Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen

Laatste update:

Köllner werd ontslagen wegens de 'negatieve ontwikkeling van de sportieve resultaten' en moest dat dus bekopen met zijn ontslag. Zodoende komt Wittmann voor de groep te staan. De 32-jarige Duitse was hoofdtrainer van de Onder 19 van Ingolstadt en maakt nu dus een fraaie promotie.

Wittmann verliet Duitsland op zestienjarige leeftijd om aan de slag te gaan in de Verenigde Staten, waar zij in Kentucky de leiding had over een studententeam. Na een jaar keerde zij terug naar Duitsland. In 2009 werd zij coach bij de Audi Schanzer voetbalschool. Drie jaar later ging zij aan de slag bij de Onder 15 van Ingolstadt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Via de Onder 16 en Onder 17 werd zij ook assistent van Duitsland Onder 16 en is zij sinds het seizoen 2021/22 de hoofdtrainer van de Onder 19 van Ingolstadt. Daarnaast is zij aangesteld als 'hoofd voetbalontwikkeling' bij de club.

"Er is geen plek waar ik liever mijn debuut als hoofdcoach voor had willen maken", reageert Wittmann op de clubwebsite. "Ingolstadt is iets heel speciaals voor mij, de club uit mijn geboortestad. Ik ben hier negentien jaar geleden begonnen, heb er zelf gespeeld en mijn eerste stappen gezet als coach."

"Als coach hebben de verantwoordelijken mij hun vertrouwen gegeven en mij altijd gesteund. Door al mijn jaren aan de zijlijn van veel jeugdteams ben ik uitgegroeid tot de coach die ik nu ben." Ingolstadt staat elfde in de 3. Bundesliga en weet dat het niet meer kan promoveren of degraderen.

Algemeen directeur Dietmar Beiersdorfer is in zijn nopjes met de aanstelling. "Sabrina Wittmann kent onze club beter dan wie dan ook en is een Schanzer in hart en nieren. Als waarnemend hoofdtrainer van onze zeer succesvolle Onder 19 heeft zij zich de afgelopen jaren - zowel professioneel als persoonlijk - voortdurend ontwikkeld."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
7
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
36
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
9
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties