Wereldgoals Cissé doen Chelsea de das om; VDV wint met Spurs

Chelsea - Newcastle United 0-2
De spelers van Chelsea lijken zich alvast te moeten richten op de Champions League-finale, die over anderhalve week gepland staat. Om via de reguliere competitie in aanmerking te blijven komen voor het kampioenenbal moest er woensdag namelijk eigenlijk gewoon gewonnen worden, maar Newcastle United verraste op Stamford Bridge. De ploeg van Tim Krul kwam na negentien minuten spelen op voorsprong dankzij een wondergoal van Papiss Cissé. De spits wipte de bal op met zijn linkervoet, om vervolgens met zijn rechter op ongekend fraaie wijze binnen te schieten. Daarmee hielp de Senegalees zijn ploeg niet alleen aan de leiding, maar evenaarde hij ook clubicoon Alan Shearer. Ook de Engelse spits scoorde in het verleden twaalf keer in zijn eerste twaalf duels in de Premier League.

Hoe Chelsea het ook probeerde, het schitterende doelpunt van Cissé bleef tot aan het einde van de wedstrijd het verschil tussen beide ploegen aanduiden. Florent Malouda, Stanislav Ivanovic en John Terry waren allen dicht bij de gelijkmaker, maar stuk voor stuk wisten zij Krul niet te passeren. Newcastle, dat op slag van rust via Demba Ba nog de lat raakte, hield dus stand en besliste het duel in blessuretijd definitief. Wederom was het Cissé die met een tweede voetbalkunstwerk de eindstand op 0-2 bepaalde. Met de buitenkant van zijn voet werkte hij een voorzet in één keer met een boog over de verslagen Petr Cech het doel in. The Magpies blijven daardoor volop in de race om de derde plek in de Premier League.

Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur 1-4
Tottenham won afgelopen weekend weer eens na vier duels zonder zege en zette die goede lijn woensdagavond door. De bezoekers aasden al enige tijd op een treffer, maar werden pas in de 37ste minuut beloond voor de werklust. Van der Vaart legde een hoekschop terug op Luka Modric, die de bal op sensationele wijze in één keer in het doel knalde. Even leek het erop dat die stand de rust niet ging halen, omdat Dedryck Boyata in blessuretijd van de eerste helft een dot van een kans kreeg op de gelijkmaker. De Belgische verdediger kreeg het echter niet voor elkaar om een door Kevin Davies ingezette bal tussen de palen te mikken.

Onder het toeziend oog van de weer redelijk opgeknapte Fabrice Muamba kwam Bolton na rust alsnog terug in de wedstrijd. Nigel Reo-Coker kreeg de bal uit het niets voor zijn voeten en schoot van dichtbij raak. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten, want na een uur spelen sloeg Van der Vaart toe. Via Gareth Bale counterden the Spurs zich snel een weg naar het doel van Bolton en uiteindelijk was het de Nederlander die knap afrondde. Met een binnentikker besliste Emmanuel Adebayor niet veel later de wedstrijd. Kort daarop bepaalde de Togolees na het omspelen van doelman Adam Bogdan de eindstand op 1-4.