Wereldomhaal van Griezmann hoogtepunt bij zege van Atlético

De lokale autoriteiten kwalificeerden het duel als een risicowedstrijd, omdat de verhoudingen tussen de supportersgroepen er sinds december niet beter op zijn geworden. Bij het heenduel kwam er een supporter van Deportivo om het leven, maar van een grimmige sfeer was dit keer gelukkig geen sprake. Atlético deed intussen gewoon wat het moest doen en keek na een kwart wedstrijd al tegen een 0-2 voorsprong aan. Na vijf minuten opende Antoine Griezmann uit een zogenoemde chilena de score en na een lange inworp maakte de Fransman even later zijn twintigste competitiedoelpunt van het seizoen.

Atlético speelde een gewonnen wedstrijd, maar Diego Simeone was er klaarblijkelijk toch nog niet gerust op, want kort voor rust werd hij vanwege commentaar op de arbitrage naar de tribune verwezen. Deportivo kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer, maar de eerste kansen waren voor Atlético. Kopballen van Raúl García en Saúl Niguez werden echter gepareerd door doelman Fabri en Griezmann kwam net tekort om een voorzet van Juanfran te verzilveren. De 24-jarige Griezmann werd halverwege de tweede helft vervangen door Fernando Torres.

De Galiciërs van Deportivo gaven ondanks de ruime achterstand niet op en werden dreigend via Oriol Riera en invaller Juan Domínguez, alvorens het na 78 minuten alsnog 1-2 werd. Oriol scoorde na een mooie actie van Sidnei en bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Verder dan een gevaarlijke kopbal van Alberto Lopo kwam de laagvlieger van trainer Víctor Sánchez echter niet meer en de punten gingen dan ook mee naar Madrid. Deportivo heeft nu al tien wedstrijden niet meer gewonnen in La Liga en staat alleen nog op basis van een beter doelsaldo dan Granada boven de degradatiestreep.