Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wereldvoetbalbond FIFA gaat met eigen spel strijd aan met EA Sports

Laatste update:

De samenwerking tussen EA Sports en FIFA begon bijna 30 jaar geleden, in 1993. In die jaren zijn er ruim driehonderd miljoen exemplaren van de voetbalgame verkocht. In een eerder stadium werd al bekend dat beide partijen niet van plan waren om de aflopende verbintenis te verlengen. De FIFA en EA kwamen een korte verlenging van de samenwerking overeen, waardoor in het najaar van 2022 nog wel de laatste editie van het spel, FIFA 23, op de markt zal komen. Vanwege het aflopende contract in december van dit jaar was EA Sports genoodzaakt om voor volgend jaar een nieuwe naam voor het computerspel te kiezen. Vanaf 2023 gaat EA het spel dat we nu kennen als FIFA uitbrengen onder de naam EA Sports FC.

De FIFA heeft inmiddels laten weten de concurrentie met EA Sports aan te willen gaan. De voetbalbond geeft aan zelf een voetbalspel op de markt te zullen brengen en heeft de eerste spellen al in ontwikkeling. De bond tracht met het oog op het WK in Qatar het eerste spel later dit jaar uit te brengen. Daarnaast wil de wereldvoetbalbond een voetbalsimulatiegame uitbrengen. "De enige echte authentieke voetbalgame die de naam van FIFA draagt blijft de beste voor gamers en voetballiefhebbers", zo laat Infantino in een statement weten. "Dit spel blijft het beste. FIFA 23, FIFA 24, enzovoorts."

EA Sports meldde dinsdag dat er qua inhoud niets zal veranderen aan het spel, daar er deals zijn gesloten met clubs en competities over het gebruik van de spelersnamen en de diverse clublogo's. "Alles van het spel waar je zo van houdt zal onderdeel zijn van EA Sports FC", zo luidt het het statement van EA Sports. Liefhebbers van FIFA kunnen in 2023 dus gewoon weer hun favoriete spelers en clubs uitkiezen. De Eredivisie zal volgend jaar vertegenwoordigd zijn, zo laat men dinsdag weten via Twitter. Daarnaast heeft EA Sports doorlopende contracten met onder meer de Premier League, Bundesliga, Serie A en LaLiga. Verschillende clubs, waaronder Ajax, laten dinsdag via de sociale media weten dat ze 'onderdeel van de club' zijn als de nieuwe fase van FIFA van start gaat in 2023.

Meer nieuws

Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
1
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
16
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
77
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
63
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties