Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder is geen nummer tien

Laatste update:

Laat mij jullie negen jaar mee terug nemen, een kleine blonde jongen debuteert bij Ajax. Sommigen onder ons zullen weten dat ik het over Wesley Sneijder heb. Toentertijd stond Sneijder bekend als één van de grootste talenten van Ajax. Sneijder maakte veel indruk in zijn eerste seizoen waardoor hij bij de vaste selectie kwam te zitten. Hij betoverde de Ajax-supporters met zijn fenomenale afstandsschoten en zijn perfecte tweebenigheid. Iedereen was het eens dat Sneijder de potentie had om één van de beste middenvelders ter wereld te worden.

Sneijder blonk een aantal jaar uit bij Ajax, hij won de landstitel, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Alle prijzen in Nederland waren binnen, een logische stap was een transfer naar een grotere competitie. Die kwam er ook, Real Madrid stond op de stoep, Sneijder hapte toe en werd voor een recordbedrag getransfereerd.

Sneijder speelde twee jaar in Madrid, hij speelde in totaal 52 wedstrijden en wist hierin elf keer te scoren. Niet erg veel voor een nummer tien die altijd speelt. Maar bij Real waren ze ondertussen vooral bezig met hun nieuwe Galáctico-project. Sneijder kreeg allemaal nieuwe concurrenten en zag het niet meer zitten. Ook hij snapte dat hij Ricardó Kaká niet uit de basis ging spelen. Hij verkaste naar Internazionale of beter gezegd naar José Mourinho. Mourinho haalde hem binnen alsof Sneijder de beste ter wereld was zo gelukkig was hij met zijn nieuwe aankoop. Mourinho paste de hele tactiek aan zodat Sneijder belangrijk kon worden, iedereen moest hem aanspelen want hij kon wat met een bal. Heel Nederland vond Sneijder geweldig nadat hij met 'zijn' Internationale de Champions League binnen had gehaald.

Wat wij met zijn allen echter niet vergeten moeten is het volgende, Sneijder mag dan in de Champions League goed gepresteerd hebben dat jaar, in de competitie kwam hij met zes assist en vier goals niet verder dan een schamele bijdrage aan de titelreeks. Steeds meer word duidelijk dat Sneijder in tegenstelling tot de spelers in de eerste alinea een erg laag rendement heeft. Sneijder heeft in de 307 wedstrijden die hij in zijn leven gespeeld heeft, zowel nationaal als internationaal, in totaal 91 doelpunten geproduceerd. Dit is voor een nummer tien redelijk, zeker niet veel, maar ook niet erg weinig. Probleem van Sneijder is echter dat hij van deze goals er 47 maakte in de zwakke Eredivisie. Blijven er dus maar 34 goals over in fatsoenlijke competities. Nou ja deze cijfers zijn te overzien, spelers als Luka Modric, Andrés Iniesta en Xavi zijn enkele voorbeelden van geweldige middenvelders, die ook weinig scoren. Hun pluspunt is echter dat ze erg veel aan het veldspel bijdragen en uitblinken in het geven van assists.

Hier kom je op het tweede punt dat ik wil aanhalen, het aantal assists van Sneijder. In die 307 wedstrijden heeft Sneijder in totaal maar 42 assists gegeven. Dit is voor een nummer tien veel te weinig. Hiermee word dus duidelijk dat Sneijder helemaal geen nummer tien is. Voor een nummer tien komt Sneijder kwaliteiten tekort. Jongens als Silva, Özil maar ook mede ex-Ajacied en collega-international Rafael van der Vaart kunnen geweldig tussen de linies voetballen, hebben veel meer diepgang, scorend vermogen, geven veel meer assist en bovendien voegen zij veel meer toe aan het veldspel van hun ploeg. En dat terwijl bij Sneijder het hele elftal nog om hem gebouwd was.

Sneijder word de hemel in geprezen door goede wedstrijden die hij speelde in één Champions League seizoen. Buiten dat heeft hij in grote competities nooit gebracht wat van hem verwacht werd. Het is geen toeval dat Claudio Ranieri hem op de bank plaats laat nemen ten furore van spelers als Ricky Álvarez.

Laat me duidelijk wezen ik vind Sneijder zeker een goede speler. Ik vind hem alleen geen nummer tien. Naar mijn mening zou hij iets controlerender moeten spelen, als je het in de formatie van het Nederlands Elftal zou plaatsen, naast Nigel de Jong op het middenveld. Op die plaats kan hij gebruik maken van zijn kwaliteiten als tweebenigheid, wegdraaien en zijn passing. Geweldige kwaliteiten die hij op die positie goed kan gebruiken. En op die manier word zijn gebrek aan techniek, scorend vermogen en diepgang minder opgemerkt omdat dat niet meer in zijn takenpakket ligt.

Sneijder is een geweldige speler, maar geen nummer tien.

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties