Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Who the hell is my number one?

Laatste update:

De fans roepen al seizoenen lang om een nieuwe keeper. Ze hebben Manuel Almunia al genoeg blunders zien maken en zijn het zat. Niemand wil nog op deze manier punten verliezen. En wanneer er dan een andere, jongere, Poolse keeper op doel staat, gaat deze ook telkens in de fout. Even leek de jongste van de drie de nummer één plek op te eisen, maar ook de Italiaan ging uiteindelijk in de mist in. Daarom moet en zal er een nieuwe keeper komen, tenminste als het aan de supporters ligt. Want Wenger heeft hier tot nu toe nog geen gehoor aan gegeven.

Positieve geluiden bereiken steeds meer oren. Een jonge goalie zou ontzettend goed presteren bij Brentford. Het is een Pool uitgeleend door Arsenal. Wenger lijkt enorm veel vertrouwen te hebben in deze Wojciech Szczesny. Helaas lijkt Szczesny met zijn twintig jaar nog te jong om volgend jaar de nummer één van Arsenal te worden.

Grote namen waarvan de supporters droomden, namen van aankomende wereldkeepers verschenen in de bladen. Namen als Hugo Lloris, Igor Akinfeev, Manuel Neuer, René Adler. Maar ook de supporters beseften dat deze in bloei rakende lijnwachters velen miljoenen zouden kosten, en dat het niet waarschijnlijk was dat Wenger deze zou neertellen. De kans werd door de wat dieper nadenkende Arsenal-supporters zelf nog kleiner geacht. De komst van een van deze namen zou namelijk het uitzicht op een toekomstige basisplek voor de jonge Szczesny ontnemen. En als er iets niet in de aard van Wenger ligt is het wel de ontwikkeling van zijn jongelingen in de weg staan. De komst van een van deze aankomende grootheden kan dus definitief vergeten worden.

Wat zal er dan gebeuren? Weer een seizoen met 'die clown van een Almunia' op goal? Dat was wel het laatste waar de aanhang op zat te wachten. Al snel kwam de interesse in Mark Schwarzer aan het licht. Een ervaren doelman, 37 jaar, goedkoop, Premier League-experienced en zou op tijd weer de weg ruimen voor onze 'Chosen One'. Maar is hij nou echt de nummer één tot Szczesny? En al zou hij niet spelen, hij zou de jongere keepers kunnen vertellen hoe ze met blunders moesten omgaan, vooral met de manier waarop de pers ze uit meet onder een vergroot glas. Hij zou ze over deze blunders heen kunnen tillen en ze kunnen vertellen dat het bij het vak hoort en hoe ze in het vervolg met zo'n situatie om moeten gaan. Maar helaas wees Fulham het eerste bod af.

Dat laat ons staan met onze vier keepers:Manuel Almunia, Lukasz Fabianski, Vito Mannone en Szczesny. Wat Wenger deed vast houden aan Almunia was zijn talent. Hij presteerde ongelofelijk op trainingen en maakte fantastische reddingen in bepaalde wedstrijden. Maar helaas beging hij ook te vaak onbegrijpelijke fouten. Dan hebben we Fabianski, die de meest fabuleuze reddingen afwisselt met de meest stomme blunders. Hij oogt zenuwachtig en besluiteloos door onzekerheid. Maar heeft zeker het talent, alleen moet hij eens een keer zijn kansen gaan grijpen. Manonne lijkt de meest zelfverzekerde van de drie en daardoor ook de meest rustige, alleen hij lijkt ook de minst talentvolle en lijkt daardoor de concurrentiestrijd te verliezen. Szczesny is de toekomstige nummer één, maar de vraag is of hij niet te jong is om nu al voor de leeuwen te gooien, en of de druk niet zijn talent de kop in zou drukken.

Naar mijn idee denkt Wenger nu ook dat Almunia zijn kansen heeft gehad en heeft hij bijna besloten dat het tijd is voor een nieuwe keeper. Szczesny is nog te jong, Mannone wordt het gewoon net niet door gebrek aan talent. Dus ik denk dat dit jaar Fabianski de nummer één wordt. Hij heeft het talent, nu alleen nog het zelfvertrouwen. De enige vraag die ik me bij hem stel is: Kunnen we hem dit jaar de ruimte geven om fouten te maken? Want dit is het jaar dat het moet gebeuren. Vorig jaar hoopte ik ook op Fabianski, maar stelde ik mezelf precies dezelfde vraag. En Wenger had uiteindelijk gekozen voor de beste van dat moment. Ook omdat het dat jaar moest gebeuren. Achteraf hadden we beter Fabianski neer kunnen neerzetten, maar dat is altijd makkelijk praten. Ik hoop dat als Wenger tegen Fabianski zegt dat hij de nummer één zal zijn, wat er ook gebeurt, Fabianski het zelfvertrouwen vindt en minder zenuwachtig zal spelen. Dan hebben we naar mijn mening een goede keeper voor een aantal jaar. En dan kan Sczcesny hem in de toekomst opvolgen.

Meer nieuws

Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
4
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
2
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
19
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties