Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wie laat De Boer vallen? 'Ze reageren amper, zó teleurgesteld zijn ze'

Laatste update:

Van Marwijk vond het brengen van het slechte nieuws moeilijker dan het maken van keuzes. Elke voetballer wil een eindtoernooi meemaken. De oud-bondscoach sprak tien tot vijftien minuten met elke voetballer. "Als coach zou je ook kunnen zeggen: 'Ik neem je niet mee, want ik vind je niet goed genoeg', want daar komt het eigenlijk op neer. Maar ik vind dat je de keuze wel moet onderbouwen, dus dat je je goed moet voorbereiden", legt hij in De Telegraaf uit. "De ene speler heeft meer behoefte aan uitleg dan de andere."

Meer: Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

"De meeste afvallers reageren nauwelijks. Zó teleurgesteld zijn ze. Als zij op de dag dat de beslissing valt bij de bondscoach moeten komen, weten ze al dat ze aan de beurt zijn." In 2010 waren Ron Vlaar, Vurnon Anita, Orlando Engelaar en Jeremain Lens de afvallers. "Het was een tik, een grote teleurstelling. Maar ik zag het eerlijk gezegd wel aankomen", erkent Engelaar. "Ik was niet zo belangrijk geweest als het jaar daarvoor en ook niet helemaal fit."

"Als je ziet dat je oude ploeggenoten de finale halen, is dat extra pijnlijk. Maar natuurlijk gunde ik iedereen het allerbeste. Het heeft wel even tijd gekost om het te verwerken." Vier jaar eerder, in aanloop naar het WK van 2006, stortte de wereld van Barry Opdam figuurlijk in toen hij opeens bij Marco van Basten moest langskomen. "Ik had er geen rekening mee gehouden, alle kwalificatie-interlands gespeeld en niet verloren. Van de inhoud van het gesprek weet ik me niets te herinneren."

"Niets kwam binnen, het ging het ene oor in en het andere uit. Van Bastens uitleg interesseerde me totaal niet." De oud-verdediger boekte nog dezelfde dag een vakantie en erkent dat hij een moment dacht om geen enkele wedstrijd te gaan kijken. "Maar het zijn wel de jongens met wie je twee jaar hebt gespeeld en die je het beste gunt. Je laat dan toch je voetbalhart spreken en uiteindelijk heb ik weinig van het WK gemist. Ik heb Van Basten daar later nooit meer over gesproken, ik heb hem zelfs nooit meer gezien."

Acht van de voorgeselecteerde spelers moeten nog afvallen. De Boer geeft vandaag om 16.00 uur op een persconferentie een toelichting op zijn keuzes. De 26-koppige selectie verzamelt zich vrijdag in Zeist en werkt daar om 17.30 uur nog een training af, die open is voor de pers om te volgen. Zaterdag volgt een training achter gesloten deuren. Oranje vertrekt vervolgens naar het Portugese Lagos voor het tweede deel van het trainingskamp.

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties