Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wie moet bij Feyenoord de opvolger worden van Van Bronckhorst?

Laatste update:

Van Bronckhorst volgde in mei 2015 de ontslagen Fred Rutten op en vertrekt vier jaar later via de voordeur. Dat heeft hij vooral te danken aan de prijzen die onder zijn leiding in de wacht werden gesleept. De belangrijkste won hij in het seizoen 2016/17, want na achttien jaar werd eindelijk weer de landstitel gewonnen. Daarnaast wonnen de Rotterdammers met Van Bronckhorst aan het roer tweemaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Het vertrek van Van Bronckhorst komt niet geheel uit de lucht vallen. De kritiek op de trainer en het spel van Feyenoord nam de afgelopen tijd toe. Spelers zouden niet beter worden onder leiding van de coach en dit seizoen haakten de Rotterdammers al vroeg af in de strijd om het kampioenschap. "Gio heeft het hier meer dan fantastisch gedaan en doet het nog steeds goed. Wij waren dan ook graag, zoals voorzien, volgende maand met hem gaan zitten om voor het eerst te praten over een eventuele contractverlenging", reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite.

Het nieuws over het vertrek van Van Bronckhorst komt een dag na de zege van Feyenoord op Fortuna Sittard in de kwartfinales van het bekertoernooi. Zondag staat het duel met Ajax in De Kuip voor de deur en dus vindt Van Bronckhorst dit nog niet het moment om uitgebreid stil te staan bij zijn aanstaande vertrek. "Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit", aldus de trainer. "Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo."

Van Geel is blij dat de club op tijd duidelijkheid heeft over de toekomst van Van Bronckhorst. "Dit geeft ons de tijd om een geschikte opvolger te vinden", reageert hij. "Ongetwijfeld vliegen de namen van vermeende kandidaten ons vanaf morgen om de oren, maar wij zijn zo ver nog niet. We nemen echt de rust en de tijd om zorgvuldig af te wegen wat straks het beste voor Feyenoord is." Waar Feyenoord zegt nog niet bezig te zijn met een nieuwe trainer, kijken wij in willekeurige volgorde naar de mogelijke kandidaten.

Henk Fraser - Sparta Rotterdam

De huidige trainer van Sparta Rotterdam speelde in het verleden bij Feyenoord en was daar al eens jeugdtrainer. De oud-verdediger, wiens contract op Het Kasteel doorloopt tot medio 2020, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit graag aan de slag zou willen gaan als hoofdtrainer bij de grootste club van Rotterdam. "Laat ik voorop stellen dat er geen sprake is van zagen aan de stoelpoten van Giovanni van Bronckhorst. Als ik hierover spreek, dan praat ik over ambitie", zei Fraser eind december vorig jaar nog tegenover RTV Rijnmond. "Het moment moet passen, voor Feyenoord en voor mij. Misschien komt dat moment er nooit. En je moet de gunfactor hebben. Maar iedereen heeft ambities en dromen, en dit is er zeker één van mij."

Regi Blinker, voormalig ploeggenoot van Fraser bij Feyenoord, vindt Fraser een geschikte kandidaat om Van Bronckhorst op te volgen. "Henk is een echte Feyenoord-man. No-nonsense. Je hoeft bij hem niet met vedetteneigingen aan te komen", aldus Blinker. Dat meedogenloze moet je ook in je hebben als trainer. Je hebt met zoveel verschillende persoonlijkheden te maken bij een club."

Jean-Paul van Gastel - assistent-trainer Feyenoord

Na het vertrek van Ronald Koeman bij Feyenoord in 2014, werd Van Gastel gezien als een van de kandidaten voor het hoofdtrainerschap. Technisch directeur Martin van Geel wilde echter een ervaren man voor de groep hebben en daarom werd Fred Rutten aangesteld. Toen Rutten een jaar later werd ontslagen, koos Feyenoord niet voor Van Gastel maar voor Van Bronckhorst. De inmiddels 46-jarige Van Gastel is een bekend gezicht voor de spelersgroep en kent de club goed. Hij lijkt niet tot de favorieten te behoren, maar een kandidaat is hij zonder meer.

Maurice Steijn - VVV-Venlo

Afgelopen zomer was Steijn al dicht bij een overstap van VVV naar Feyenoord. De hoofdtrainer van de club uit Limburg was in beeld om aan de slag te gaan als assistent van Van Bronckhorst. Na meerdere gesprekken ketste de deal uiteindelijk af vanwege de contractvoorwaarden die Steijn stelde. "Het werken bij een topclub als Feyenoord, inclusief de combinatie met Europees voetbal, leek me ook interessant. Daarbij ben ik heel transparant geweest. VVV was overal van op de hoogte", aldus Steijn vorige maand nog tegenover De Telegraaf. Een toekomstig dienstverband bij de Rotterdammers wilde Steijn niet uitsluiten. "Ik vind Feyenoord nog steeds een schitterende club. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt…"

Dirk Kuyt - Feyenoord Onder-19

Kuyt lijkt geen grote kanshebber, want hij beschikt nog niet over de juiste papieren om te werken als hoofdtrainer van een betaald voetbal organisatie. Dit seizoen doet hij ervaring op als trainer van Feyenoord Onder-19. De afgelopen weken werd zijn naam genoemd als mogelijke opvolger van Van Bronckhorst. Kuyt reageerde daarop in zijn column in De Telegraaf. "Na dit seizoen staat ook het volgende jaar weer in het teken van de cursus en ik beslis ook pas later welke kant in het voetbal ik definitief opga. Ik heb immers ook in een andere rol al meegelopen bij Feyenoord", aldus Kuyt, doelend op zijn 'snuffelstage' bij Van Geel. "Tegen die achtergrond vind ik het gek dat mensen mijn naam noemen richting het eerste elftal."

Hans Kraay Jr. gaf eerder deze maand nog aan dat hij een combinatie van Steijn en Kuyt wel ziet zitten. "Die twee staan te trappelen", zei hij bij Veronica Inside. "Ik zou het wel aandurven. Nu weet ik dat Kuyt zijn officiële papieren nog niet heeft, maar bij Fortuna Sittard is er ook iemand (Kevin Hofland, red.) die geen papieren heeft en toch binnen de lijnen en op de middenstip kan komen."

John van den Brom - AZ

De trainer van AZ gaat de club uit Alkmaar na dit seizoen verlaten. Een nieuwe club heeft hij nog niet gevonden, ondanks dat hij sterk gelinkt wordt aan FC Utrecht. Van den Brom en FC Utrecht hebben in de media al laten weten dat ze het wel in elkaar zien zitten en door het aanstaande vertrek van Dick Advocaat ligt de weg naar de Domstad open. Maar hoe liggen de verhoudingen nu er een positie bij Feyenoord vrij komt? Een overstap van AZ naar Feyenoord is een stap vooruit, terwijl een stap van AZ naar FC Utrecht eerder gezien wordt als een stap opzij. Van den Brom heeft zich al vaker bewezen als een trainer die spelers beter maakt en die kwaliteit sluit goed aan bij de relatief jonge selectie van Feyenoord.

Dick Advocaat - FC Utrecht

De 71-jarige trainer leek bij FC Utrecht te beginnen aan zijn laatste klus. Met Utrecht leek de cirkel rond, vond Advocaat vorig jaar ook. Maar hij lijkt er nog altijd geen genoeg van te hebben. Inmiddels is bekend dat hij gaat vertrekken na dit seizoen, maar onwelwillend tegenover een langer verblijf stond hij niet. Advocaat is wellicht nog te porren voor een nieuwe periode in De Kuip. RTV Rijnmond opperde reeds al om Advocaat opnieuw aan te stellen, met Kuyt als assistent. De coach van Feyenoord Onder-19 zou onder zijn vleugels dan klaargestoomd kunnen worden voor het grote werk.

Nadat donderdag bekend werd dat Van Bronckhorst aan het einde van het seizoen vertrekt bij Feyenoord, worden in de media talloze namen genoemd. Het Algemeen Dagblad noemt ook Phillip Cocu, Kevin Hofland, Erwin Koeman en Hein Vanhaezebrouck. Wie is volgens jou de meest geschikte kandidaat om Van Bronckhorst op te volgen? Laat het ons weten door hieronder te reageren.

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
0
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
14
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
35
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties