Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wie staan er in augustus?

Laatste update:

Voor een deel is nu duidelijk welke spelers er definitief vertrekken. Het vertrek van Blaise Nkufo was al lang bekend en het einde van Kenneth Perez bij Twente is nu ook een feit. Voor beide routiniers toch een prachtige manier om de club te verlaten. Voor Twente betekent dit dat ze dus op zoek moeten naar een spits van formaat met daarbij een uitblinker op 'tien'. De Poolse spits Robert Lewandowski van Lech Poznán geeft zijn voorkeur aan de Duitse competitie. Ook de naam Teddy Chevalier is te lezen op internet. De spits van Zulte-Waregem blijkt samen met zijn teamgenoot Jérémy Taravel in de belangstelling van Twente te staan.

Vervolgens heeft Twente nog een hele lijst met namen waarover nog veel onduidelijkheid is. Bryan Ruiz heeft eengeweldig seizoen gedraaid en met een afkoopsom van vijftien miljoen euro zou hij zo maar naar Spanje kunnen verhuizen. De andere flankspeler, Miroslav Stoch, is afhankelijk van zijn werkgever Chelsea, evenals verdediger Slobodan Rajkovic. Voor Chelsea lijkt FC Twente ook voor komend seizoen een goed onderkomen voor de twee spelers. Bij een (sub)topper in de eredivisie die Champions League speelt kunnen beiden goede ervaringen op doen.
Op het middenveld van de Tukkers zouden ook nog wel eens wat wijzigingen kunnen gaan plaatsvinden. Naast het definitieve vertrek van Perez gaan er geluiden dat ook Theo Janssen en Cheikh Tioté elders hun brood kunnen verdienen. Janssen zou dit kunnen gaan doen in Dortmund. In de achterhoede lijkt het een kwestie van tijd dat de Braziliaan Douglas verkocht wordt. Volgens de geruchten kan ook hij naar de Duitse competitie en wel naar het Bayern Munchen van Van Gaal.

Om het lijstje spelers compleet te maken blijkt Twente ook rekening te houden met een vertrek van rechtsback Ronnie Stam. Heel eerlijk gezegd zou ik zo geen grotere club kunnen noemen waar Stam naar toe zou moeten. Stam is in Enschede prima op z'n plek. Een mogelijke leegloop is dus aanstaande en in dat geval ontstaat er een zware klus voor de beleidsbepalers om een goed team te presenteren in augustus.

Lewandowski is mogelijk nog over te halen door het spelen van Champions League. De spits heeft in Polen laten zien veel te kunnen scoren en zou daarom een prima aankoop kunnen zijn.
Ruiz lijkt onvervangbaar, maar als ik toch een vervanger moet aanwijzen dan kom ik al snel uit bij Jermain Lens, de speersnelle aanvaller van AZ, die op het punt staat om naar PSV te gaan.
Ervan uitgaande dat Janssen of Tioté vertrekken moet er dus ook een goede middenvelder bijkomen. Binnen de eigen selectie zie ik zo geen vervanger en ook in Nederland zijn er in mijn ogen maar weinig die betaalbaar zijn en naar Twente zouden willen komen. Misschien is de bij FC Utrecht afgeserveerde Gregoor van Dijk een opvallende naam maar zou bij Twente zo maar aan een tweede jeugd kunnen beginnen.

Het vertrek van Douglas is intern bij Twente al sinds vorig seizoen voorbereid. Op papier staat zijn opvolger wellicht al maanden klaar. Een naam zou ik echt niet kunnen noemen, maar vertrouwen heb ik er wel in. Last but not least, Steve McClaren. Twee seizoenen in Enschede. In zijn eerste jaar de tweede plaats. In zijn tweede jaar een goede Europese reeks, goed presteren in de KNVB-beker en als klap op de vuurpijl het Nederlands kampioenschap. Beter kan bijna niet en dus is het niet onverwachts dat ook McClaren bij de namen hoort die er komend seizoen misschien niet meer zijn.

Vele namen heb ik al gehoord en gelezen voor zijn opvolging, van Frank Rijkaard tot Alfred Schreuder. Rijkaard is uiteraard niet haalbaar gezien de miljoenen die hij verdient in Turkije. Ook Ronald Koman en Co Adriaanse komen voorbij, maar laten we met z'n allen toch hopen dat één van deze heren niet de scepter gaan zwaaien in Enschede. Koeman kan enkele maanden teren op het voorgaande succes, maar zodra zijn hand zichtbaar wordt zal het gedaan zijn met enig succes. Adriaanse is een coach met veel aanzien in Nederland maar lijkt niet meer realistisch te kunnen kijken naar het hedendaagse topvoetbal. Adriaanse wil altijd de Hollandse voetbalschool handhaven. Prachtig aanvallend voetbal, veel doelpogingen, veel doelpunten, maar ook kwetsbaar in de achterhoede. Op de Europese velden en in de top van de eredivisie is dit dodelijk.

We zullen geduld moeten hebben. In augustus zullen we wel zien welk team er in Enschede staat en of dit team het kunststukje van dit seizoen kan herhalen. Tot die tijd moeten we vertrouwen op het instinct van de Twentse scouts en Joop Munsterman.

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
0
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
5
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties