Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wiegman gaat Oranje verlaten: 'We gunnen haar deze transfer'

Laatste update:

"Sarina was onze eerste keus", reageert directeur vrouwenvoetbal Baroness Campbell van de FA op de aanstelling van Wiegman. De nieuwe bondscoach van de Engelse vrouwenploeg is dolgelukkig met haar nieuwe avontuur. "Engeland blijft toch wel de bakermat van het voetbal. Ik kijk er erg naar uit om mijn ervaring en expertise over te brengen op dit ambitieuze elftal", aldus Wiegman.

"Het was geen geheim dat we, ervan uitgaande dat we ons plaatsen, graag met Sarina waren doorgegaan tot en met het EK van 2022", reageert directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma op het tussentijdse vertrek van Wiegman bij de KNVB. "Dat was immers ook het oorspronkelijke plan, voordat door corona de hele voetbalkalender op de schop ging. Maar ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is. Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook."

"We mogen met z'n allen trots zijn dat een Nederlandse coach bij zo'n toonaangevende voetbalnatie aan de slag gaat", deelt Hoogma een compliment uit aan Wiegman. "Over de samenwerking komend jaar maken we ons geen enkele zorgen. Ik heb Sarina leren kennen als zeer loyaal, een echte winnaar, die bovendien barst van de ambitie. En wij hebben ruim de tijd om ons te buigen over de opvolging, dus dat gaan we de komende maanden dan ook in alle rust doen."

Wiegman maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag richting de KNVB. Begin januari werd ze aangesteld als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Een halfjaar later werd in eigen land de Europese titel veroverd. Op het WK van 2019 in Frankrijk werd in de finale verloren van de Verenigde Staten: 0-2. Oranje ligt op koers voor plaatsing voor het EK van 2022 in Engeland. De titelverdediger behaalde het maximale aantal van achttien punten uit de eerste zes kwalificatieduels. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd is in en tegen Rusland op 18 september. Voor de Olympische Spelen van volgend jaar is de ploeg van Wiegman reeds geplaatst.

Meer nieuws

Invaller Gimenez scoort weer eens bij ruime overwinning Feyenoord op PEC
10
Volendam-aanvoerder Mirani wekt onbegrip met onsportieve uitspraak over Vitesse
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
20
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties