Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wigan Athletic laat geweldig sprookje uitkomen en wint FA Cup

Laatste update:

In de competitie maakte Wigan dit seizoen weinig indruk en nog steeds is het niet veilig van degradatie, maar daar was zaterdag niets van te zien. Het team van Roberto Martínez speelde gedurfd, aanvallend en initiatiefrijk en was in de tiende minuut al dicht bij de openingstreffer. Arouna Koné verzond een voortreffelijke steekbal richting Callum McManaman, die aannam en Matija Nastasic goed uitkapte. Vervolgens schoot hij in kansrijke positie echter ruim voorlangs het doel van Joe Hart.

Er kwamen meer kansen voor Wigan. Shaun Maloney mikte van redelijke afstand echter naast en McManaman bekroonde een wereldactie in de 36ste minuut niet met een goal. Hij kapte Hart tot tweemaal toe uit, maar schoot vervolgens vermoeid op de rug van Pablo Zabaleta. Tegenover het spervuur van the Latics stond één serieuze kans voor de afgetreden landskampioen. En die was groot ook: Carlos Tévez ontving de bal van Samir Nasri, maar trof keeper Joel Robles.

Na rust oogden het positiespel en de aanvalsgolven van Manchester City gestroomlijnder. Sergio Agüero was al snel dicht bij een doelpunt; Emmerson Boyce voorkwam met een prima interventie dat de Argentijn het net vond. Kort daarna appelleerden El Kun en al zijn teamgenoten voor een penalty, toen Paul Scharner hem vloerde. Arbiter Andre Marriner weigerde die echter te geven en hield het daarmee erg spannend op Wembley. Roberto Mancini verbeet zich intussen aan de zijlijn.

De opwinding bleef alom voelbaar, zeker toen Maloney een kwartier voor tijd (wellicht per abuis) de bovenkant van de lat trof met een vrije trap. Voorzitter Dave Whelan keek vanaf de eretribune gespannen toe of Wigan nog zou scoren en kreeg nog meer hoop, toen Zabaleta zes minuten voor tijd zijn tweede geel ontving en het veld verliet. De droom werd uiteindelijk ook werkelijkheid toen invaller Watson de bal in de kruising kopte uit een corner van Maloney. De laatste minuten tikten weg, maar brachten City niet meer de ommekeer.

-
Ik gunde het Wigan Athletic meer dan Manchester City

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
16
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
22
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties