Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wijnaldum: 'Dat opende de ogen van veel mensen en Danny Blind wist het al!'

Laatste update:

"Mensen probeerden uit mijn hoofd te praten dat ik een middenvelder ben, ze probeerden mij ervan te overtuigen dat ik een vleugelspits was. Er zijn veel trainers geweest die tegen mij zeiden: 'Je moet je concentreren op de positie van buitenspeler, daar heb je de meeste potentie'", blikt hij terug op de officiële website van the Reds. "Ik zei dan altijd: 'Je kan zeggen wat je wil, maar ik ben een middenvelder en ik weet zelf wat het beste is.' Ik heb me dus gefocust op het middenveld en kijk waar ik nu sta. Ik heb er altijd veel vertrouwen in gehad dat ik de top zou halen als middenvelder."

Wijnaldum begon ook op het middenveld in een meer aanvallendere rol en zakte in de loop der jaren steeds verder terug. Op het WK van 2014 besloot bondscoach Louis van Gaal bijvoorbeeld om hem tegen Chili een meer verdedigende rol te geven en dat pakte goed uit: "Ik had voor die wedstrijd een gesprek met Van Gaal en Danny Blind (assistent-bondscoach, red.) en Van Gaal zei: 'We hebben besloten je op te stellen, maar niet als nummer 10. Je gaat spelen als rechtshalf.'"

"Hij zei dat hij niet zeker wist of ik op die plek kon spelen, maar Blind zei dat ik het kon. Vanaf dat moment, de derde groepswedstrijd, speelde ik daar tot ik in de troostfinale tegen Brazilië weer op 10 werd gezet. Ik scoorde tegen Brazilië en speelde mijn beste wedstrijd van het toernooi, maar daarvoor speelde ik ook goed en veel mensen wisten niet dat ik daar kon spelen en kon doen wat ik deed op het WK. Dat opende dus de ogen van veel mensen, maar Danny Blind wist het al van tevoren!", sluit Wijnaldum af.

Denk jij dat Georginio Wijnaldum als vleugelspeler net zo ver zou zijn gekomen?

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
0
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
33
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
30
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
14
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties