Wijnaldum helpt Liverpool met goal en assist naar voorronde CL

Watford - Manchester City 0-5
De ploeg van manager Josep Guardiola kende een hele comfortabele middag op bezoek bij Watford. Voor the Hornets staat er al een tijdje niks meer op het spel en dat was goed te zien in de wedstrijd tegen Manchester City. Voor rust hadden the Citizens al vier keer gescoord. Na vijf minuten spelen kopte Vincent Kompany de bezoekers op voorsprong. Een kwartier laten verdubbelde Sergio Agüero de marge, na een fraaie steekpass van Kevin De Bruyne. De Argentijn was even later opnieuw trefzeker, op aangeven van Leroy Sané. Fernandinho tekende op slag van rust voor de vierde City-treffer.

Watford, waar Darryl Janmaat geblesseerd uitviel, richtte zich een klein beetje op in het tweede bedrijf en kreeg al snel zijn eerste mogelijkheid van de wedstrijd via Stefano Okaka. Toch ging Manchester City in de tweede helft verder waar het in de eerste gebleven was: scoren. Op aangeven van Agüero lobte Gabriel Jesus City naar 0-5. Ondanks een legio kansen kwamen de bezoekers in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren.

Liverpool - Middlesbrough 3-0
The Reds hebben het dit seizoen vaker lastig gehad tegen de op papier kleinere ploegen. Om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League, moest Liverpool zien te winnen van Middlesbrough. In de eerste 45 minuten had de ploeg van manager Jürgen Klopp het heel moeilijk, maar op slag van rust verloste Georginio Wijnaldum zijn ploeg. De Nederlandse middenvelder nam de bal fraai mee en schoot vervolgens snoeihard raak in de korte hoek.

Snel na rust besliste Philippe Coutinho het duel. De Braziliaan schoot uit een vrije trap raak. Nog binnen het uur spelen tekende Adam Lallana voor de derde Liverpool-treffer van de middag. Een kopbal van Wijnaldum werd meegenomen door de middenvelder, die van dichtbij het net wist te vinden. Na de derde treffer nam Liverpool wat gas terug, waardoor Middlesbrough nog wat kansen kreeg op een eretreffer. In de 3-0 stand kwam echter geen verandering meer.

Arsenal - Everton 3-1
Een overwinning op Everton volstond voor Arsenal uiteindelijk niet om bij de beste vier in de Premier League te eindigen. The Gunners stonden dankzij een treffer van Héctor Bellerín al snel op voorsprong tegen de ploeg van Ronald Koeman. Een oliedomme en keiharde tackle leverde Laurent Koscielny al binnen een kwartier de rode kaart op, maar dat bracht de voorsprong van Arsenal in de eerste 45 minuten niet in gevaar. Nog voor rust verdubbelde de ploeg van manager Arsène Wenger de marge. Danny Welbeck ving een gekraakt schot op en legde de bal vervolgens terug op Alexis Sánchez, die de tweede Arsenal-treffer tegen de touwen werkte.

Laurent Koscielny ontvangt de rode kaart.

Na rust bracht Arsenal de bezoekers terug in de wedstrijd. Na een handsbal van Nacho Monreal ging de bal op de stip en Romelu Lukaku bracht Everton vanaf elf meter terug in de wedstrijd. Na 65 minuten spelen leek Enner Valencia de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens duwen. In de slotminuut bepaalde Aaron Ramsey op schitterende wijze de eindstand op 3-1. Ondanks de overwinning komt Arsenal één punt tekort voor de vierde plaats. Voor het eerst sinds 1997 nemen the Gunners daardoor niet deel aan de Champions League.

Moet Arsenal afscheid nemen van Arsène Wenger?