Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Willem II baalt en verontschuldigt zich voor 'inktzwarte avond'

Laatste update:

De uitsupporters van Den Bosch misdroegen zich voortdurend door vuurwerk op het veld te gooien en raakten vervolgens - toen het duel al voor de tweede keer was gestaakt - slaags met de thuisfans van Willem II. De ME voelde zich genoodzaakt het vak met Den Bosch-fans te ontruimen. Onderweg naar Tilburg waren al enkele supportersbussen van de weg gehaald en teruggestuurd naar Den Bosch. De wedstrijd werd uiteindelijk om 21.45 uur na een lange onderbreking hervat, waarna de bezoekers met 1-2 zegevierden.

"Na overleg tussen beide clubs, het Openbaar Ministerie, de gemeente Tilburg en de politie werd besloten dat in het belang van de algehele veiligheid het de meest verstandige keuze was om de supporters van FC Den Bosch terug naar huis te sturen en de wedstrijd daarna eventueel uit te spelen", laat Willem II weten in een reactie. "Een leeg bezoekersvak was een voorwaarde om de wedstrijd uit te spelen. Omdat vooraf onduidelijk was hoeveel tijd het ontruimen van het bezoekersvak in beslag zou nemen en omdat de ontruiming door vele FC Den Bosch-supporters werd bemoeilijkt, werd aanvankelijk nog niets gecommuniceerd om eventuele escalatie van de situatie te voorkomen."

Excuses
Uiteindelijk lukte het de ME om de fans terug de bussen in te krijgen, waarna het duel kon worden hervat. "Op het moment dat de laatste FC Den Bosch-supporters hun weg naar de bus vonden, ontstond een betere indicatie van het moment waarop de wedstrijd hervat kon worden. Daarop heeft de club middels de stadionspeaker en social media alle aanwezigen in het stadion geïnformeerd. Onze excuses voor de late informatie over de gang van zaken. De gemeente Tilburg, het Openbaar Ministerie, de politie, FC Den Bosch en Willem II trekken de komende periode gezamenlijk op om het verloop van de avond te evalueren."

Ongekende beelden: Den Bosch-hooligans in stadion slaags met Willem II-fans

Zowel binnen als buiten het stadion liep het vrijdag uit de hand bij Willem II - FC Den Bosch.Lees artikel

Willem II zegt alles in het werk te stellen om te achterhalen welke supporters zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Zij die zich misdragen hebben kunnen een forse boete en/of een stadionverbod tegemoet zien, zo valt te lezen. "Wat een mooie voetbalavond had moeten worden mondde uit in een inktzwarte avond voor alle supporters die met goede bedoelingen naar het stadion zijn gekomen. Vooral voor onze jongste supporters vinden wij het ontzettend vervelend dat zij getuige zijn geweest van deze ongeregeldheden en het wangedrag. Wij hopen dat ondanks deze in alle opzichten teleurstellend verlopen avond iedere Willem II'er bij de volgende thuiswedstrijd met een veilig gevoel terugkeert in het Koning Willem II stadion."

Statement Den Bosch
Ook Den Bosch heeft zaterdag gereageerd op de gebeurtenissen. "Vrijdagavond liet een deel van onze achterban zich in het Koning Willem II Stadion van z'n slechtste kant zien. Het gevolg was een lange onderbreking van de wedstrijd en de ontruiming van het uitvak. Het overschaduwde de fantastische, sportieve prestatie van ons elftal volledig. Tot in het diepst van ons hart distantiëren wij ons van deze zogenaamde 'supporters'." Voor de club is de maat nu vol. "Wij wíllen niet langer dat de rotte appels in onze achterban de muziek bepalen. Onze boodschap is helder: we zijn er klaar mee."

"Voor wie de principes toegankelijk en veilig voetbal moedwillig ondermijnt, is op de tribunes absoluut geen plaats", gaat Den Bosch verder. "De club neemt permanent afscheid van personen die volharden in overlast gevend of ronduit crimineel gedrag. 'Supporters' die onze collectieve taal niet wíllen leren, verzwakken de club en zijn niet langer welkom. Voor deze personen zijn alle tweede kansen verspeeld. Want waar je van houdt, dat laat je niet kapot maken." Den Bosch geeft aan dat de gebeurtenissen na het weekend verder in kaart zullen worden gebracht.

Eerste Divisie
Willem II
1 - 2
FC Den Bosch

Meer nieuws

Hevige speculaties bij RTV Oost: 'Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente'
0
'Inter Miami treedt in onderhandeling en wil 'Lionel Messi-bolwerk' uitbreiden'
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
4
Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
1
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
21

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties