Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Willem II boekt eerste zege en breidt sterke reeks tegen AZ uit

Laatste update:

De zege van zaterdagavond kwam Willem II op basis van een sterke eerste helft zeker toe. De thuisploeg begon uitstekend en kreeg al in de vierde minuut een grote kans via Robbie Haemhouts, maar hij schoot de bal over. AZ was dus gewaarschuwd, maar kwam niet beter in de wedstrijd en Mattias Johansson gaf de 1-0 cadeau: zijn te korte terugspeelbal werd onderschept door Ben Sahar, die Esteban met een handige voetbeweging uitspeelde en vervolgens de assist leverde op Bruno Andrade. De doelpuntenmaker viel even later overigens geblesseerd uit en moest zich laten vervangen door Charlton Vicento.

Met Vicento binnen de lijnen bleef Willem II de betere ploeg. AZ was veel te slordig en Sahar moest de 2-0 maken, maar van dichtbij schoot hij op Esteban. Messaoud raakte even later de paal en deed dat kort na dit moment opnieuw, maar nu wist de voormalig AZ'er uit de rebound alsnog de 2-0 te maken. De defensie van de Alkmaarders zag er bij dit doelpunt wederom niet goed uit en Marco van Basten stond zich te verbijten langs de zijkant. De coach zag zijn ploeg maar niet verbeteren en kort voor rust had AZ geluk dat het niet ook nog 3-0 werd: Sahar kon net niet bij een voorzet van Messaoud, waardoor de bezoekers enigszins in leven bleven.

Aan het begin van de tweede helft liet Willem II AZ het spel maken, maar de gasten bleven erg onzorgvuldig in de passing. De eerste kans kreeg AZ pas na ruim een kwartier na rust, toen Guus Hupperts doorbrak, maar de bal over Kostas Lamprou en de lat heen wipte. Kort daarna kwam AZ uit een dood spelmoment bijna terug in de wedstrijd: de loopactie en kopbal van Thom Haye bij een hoekschop waren perfect, maar dat gold ook voor de redding van Lamprou. AZ voerde de druk op en Celso Ortiz probeerde het met een volley, maar ook deze inzet was een prooi voor Lamprou.

Willem II loerde op mogelijkheden om er via een counter uit te komen en uit zo'n tegenaanval kreeg Vicento een aardige schietkans, maar hij was veel te onrustig en ramde de bal hoog over. Terell Ondaan kopte even later naast, voordat Vicento de wedstrijd vier minuten voor tijd alsnog besliste. Opnieuw werd er niet goed verdedigd door AZ en Vicento leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar hij wist het leder uiteindelijk toch nog over Esteban heen te wippen. Willem II is zodoende van de gehate nul af en Van Basten weet dat er werk aan de winkel is bij AZ.

-
Willem II blijft dit seizoen in de Eredivisie

Meer nieuws

Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
17
Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie
14
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
5
Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties