Willem II dankt Haller en boekt eerste zege van het nieuwe seizoen

Willem II had in de eerste helft, op een schotje van Nacer Barazite na, helemaal niks te vrezen van FC Utrecht. Niet dat de Tilburgers overliepen van de aanvallende dadendrang, maar het elftal van Jurgen Streppel controleerde de wedstrijd eenvoudig en kwam na 26 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Lucas Andersen legde de bal van buiten de zestien precies op het hoofd van Erik Falkenburg, die doelman Robbin Ruiter met een geplaatste kopstoot het nakijken gaf.

Daarna sloeg de vlam in de pan. Onderlinge irritaties tussen spelers van beide teams leidde vier minuten voor rust tot een rode kaart voor Utrecht-sterspeler Sébastien Haller. De spits trapte na bij Frank van der Struijk en mocht meteen inrukken. Daarmee leek de missie voor FC Utrecht om nog terug te keren in de wedstrijd een zeer lastige te worden, maar het elftal van Erik ten Hag toonde na rust veerkracht.

Vrijwel meteen na de hervatting stond het namelijk weer gelijk. Willem Janssen lanceerde Barazite, die vanuit een eigenlijk onmogelijke hoek besloot om op doel te schieten. Doelman Kostas Lamprou van de thuisploeg reageerde te laat en liet de bal in de korte hoek binnen: 1-1. Willem II had het even lastig, maar stelde al snel orde op zaken. Frank van der Struijk wilde voorgeven, maar zag de bal van richting veranderd worden door Louis Nganioni. Ruiter had daardoor geen schijn van kans en moest de 2-1 toestaan.

De bezoekers werden daarna teruggedrongen en kregen twintig minuten voor tijd de derde en beslissende treffer om de oren. Andersen glipte aan de linkerkant van het strafschopgebied achteloos langs zijn tegenstander en zag de inlopende Robbie Haemhouts, die de bal op aangeven van de Deen feilloos in de vrije hoek schoof. Met die 3-1 geloofde de thuisploeg het wel. De tien man van FC Utrecht kwamen in de slotfase nog wel tot een grote kans, maar Lamprou voorkwam met een knappe reflex een tweede tegentreffer.