Willem II grijpt koppositie, PSV blijft verrassen en wint Lichtstadderby

Willem II - FC Oss 2-1
Willem II opende al na negen minuten de score in het eigen Koning Willem II stadion. Luuk Koopmans kreeg een schot van Terell Ondaan niet onder controle en hierdoor kon Ali Messaoud binnen tikken: 1-0. De Tricolores deden het na deze vliegende start rustiger aan en FC Oss speelde meer van zijn eigen doel af. In de rust klonk een zacht fluitconcert. De fans hadden het kort na de pauze beter naar hun zin: Dries Wuytens schoot na een hoekschop de bal van dichtbij in het dak. Invaller Marko Maletic bracht de spanning met een benutte strafschop nog terug, maar Willem II hield de punten in eigen huis. De ploeg van Jurgen Streppel is nu al zes duels ongeslagen, terwijl Oss zijn tweede nederlaag in de laatste zes speelrondes leed.

FC Eindhoven - Jong PSV 1-2
FC Eindhoven verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden en een zege was dan ook meer dan welkom geweest. Het team van Jean-Paul de Jong was in het eerste halfuur de betere ploeg, terwijl PSV op de counter gokte. Paul Beekmans werkte de bal na 31 minuten van dichtbij binnen en zette de 1-0 op het bord. PSV nam in de tweede helft meer initiatief en een vrije trap van Clint Leemans zorgde na zes minuten voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd stelde Boljevic, door een fout van keeper Maik van den Kieboom af te straffen, de zege van de bezoekers veilig. De Montenegrijn staat nu op drie doelpunten in acht duels in de Jupiler League. PSV boekte zijn vierde zege in de laatste vijf duels en staat nog maar één punt achter plek vijf. Daarop staat nota bene FC Eindhoven.

MVV Maastricht - Helmond Sport 0-0
MVV Maastricht was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Danny Schreurs schoot van vijf meter voor het doel naast, een vrije trap kwam tegen de paal en na een hoekschop werd een inzet van een Sterrendrager van de lijn gehaald. Helmond Sport toonde ook eenmaal dreiging: een geplaatst schot van Stanley Elbers teisterde de lat. MVV was ook in het tweede bedrijf de bovenliggende partij, maar haalde de trekker steevast niet over. Vijf minuten voor tijd kopte Sven Braken het leer nog tegen de lat. MVV bleef wel voor de zevende keer op rij ongeslagen, terwijl Helmond ook al vier wedstrijden niet meer heeft verloren.

FC Den Bosch - Telstar 0-1
Stefan Stam maakte na zeven maanden blessureleed zijn rentree, maar moest zich vrijdag in de eerste helft laten wisselen door een vermeende hersenschudding. FC Den Bosch verloor zijn aanvoerder en ging ook nog eens met een 0-1 achterstand de rust in: Kevin Brands omzeilde de buitenspelval en scoorde met een klutsbal. Het spel van de thuisploeg van Ruud Kaiser werd er in de tweede helft niet beter op en de supporters raakten stilaan gefrustreerder. Het geloof in een overwinning ontbrak en hierdoor ging Telstar met de zege aan de haal. De Witte Leeuwen zijn nu al vier duels ongeslagen, terwijl de Brabanders voor de vierde keer in de laatste vijf optredens het schip in gingen.

Fortuna Sittard - Excelsior 2-2
Marinus Dijkhuizen heeft het aardig op de rit, maar zal na vanavond toch niet heel gelukkig zijn. Zijn Excelsior leek zijn vijfde zege op rij te boeken, maar twee minuten voor het slotsignaal maakte Patrick Amoah nog de 2-2. De score werd nog geopend door Jeff Stans, die na 22 minuten heerlijk binnen trapte. Lars Veldwijk liet na een halfuur een grote mogelijkheid op de 0-2 liggen. Fortuna Sittard kwam zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Jordy Deckers, maar scoorde niet en incasseerde na een uur de 0-2 van Jordan Botaka. Door treffers van N'Koyi ('62) en Amoah ('88) sleepte Fortuna nog een punt uit het vuur. Het team van Wil Boessen heeft nu al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren.