Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vermeulen zaait twijfel over Ajax-kandidaat Farioli, maar vergeet één ding

Laatste update:

Op basis daarvan ontwaarde de analist niets waarop Farioli's aanzien gestoeld kon zijn. Die conclusie presenteert hij zondagavond bij NOS Studio Voetbal.

Meer: L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn | ‘Ajax moet vrezen: Premier League-subtopper probeert Farioli-deal te kapen’

"Hij (Farioli, red.) heeft negen maanden bij Karagümrük gewerkt, een club die toen gepromoveerd was, en daar heeft hij gemiddeld 1.5 punt gehaald. Dat is best aardig", begint Vermeulen nog.

Daarop wordt de toon van de analist zorgwekkender. "Toen ging hij naar Alanyaspor - een wat grotere club - waar het niet goed ging, ze degradeerden bijna en daar vertrok hij al na veertien maanden. En toen ging hij maar naar Nice."

Dat Nice voor het eerst in zeven jaar hoger dan de vijfde plaats kan eindigen, moet volgens Vermeulen iets genuanceerd worden. "Afgelopen jaar hadden ze 58 punten (in de Ligue 1, red.), Farioli heeft er 54, met nog twee wedstrijden te gaan. Dat is niet zo heel bijzonder. Ook omdat er 33 miljoen meer is uitgegeven dan er binnenkwam, dus je mag aannemen dat hij betere spelers heeft gekregen."

"En wat opmerkelijk is: het doelsaldo", vervolgt Vermeulen. "37 goals voor, 25 tegen, er zijn maar vijf ploegen in de hele Ligue 1 die minder goals hebben gemaakt. We moeten het allemaal niet overdrijven, ik ben er niet van onder de indruk als je naar de cijfers kijkt."

Van 20 naar 18 clubs


Vermeulen lijkt echter één ding over het hoofd te zien. De Ligue 1 heeft dit jaar namelijk twee clubs minder dan vorig seizoen, met vier minder wedstrijden tot gevolg. Dat maakt Farioli's prestatie des te knapper.

Hoewel de gesprekken zich nog niet in de eindfase bevinden, komt een akkoord tussen Ajax en Farioli wel rap dichterbij. De Amsterdammers hadden oud-speler Christian Chivu op het oog als assistent, maar die komt er niet uit met de club. Ajax heeft de komst van Erik ten Hag ook nog niet helemaal uit het hoofd gezet. De Haaksberger is nog altijd de ideale kandidaat voor het hoofdtrainerschap, maar dat hangt volledig af van zijn toekomst bij Manchester United.

Meer nieuws

Marciano Vink is 'heel enthousiast' over kersvers Ajax-trainer Francesco Farioli
0
Ajax maakt volledige samenstelling nieuwe staf Farioli bekend: Vos schuift door
1
Francesco Farioli komt met eerste reactie op aanstelling als hoofdcoach Ajax
6
Akkoord met Nice bereikt: Ajax vindt in Farioli gewenste nieuwe hoofdtrainer
41
El Ahmadi: 'Ik sprak hem. Geweldig, maar clubs willen hem niet door leeftijd'
2
Lucas Paquetá officieel aangeklaagd door FA; Braziliaan 'verrast en van streek'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties