Willem II haalt uit, Zschusschen laat 400 fans FC Twente juichen

Willem II - Almere City FC 5-0
Na teleurstellende resultaten tegen MVV (0-0) en Telstar (3-1 verlies) gaf Willem II zijn supporters vrijdagavond weer wat houvast. Na negen minuten profiteerden de Tricolores al van een fout van de bezoekers, toen doelman Marco van Duin een uittrap zo bij Robbie Haemhouts bezorgde. Die gaf af aan Ali Messaoud en de middenvelder rondde simpel af voor de 1-0. Almere City keek zodoende al vroeg tegen een achterstand aan en dat werd alleen maar erger. Met een goed schot zorgde Ruud Boymans via de binnenkant van de paal voor 2-0 en snel daarna bezorgde Messaoud zijn team zelfs een luxueuze marge van drie, na balverlies van Almere City op het middenveld.

Almere City, dat dit seizoen pas drie keer won in de competitie en er in de beker al uitvloog tegen vv Capelle, had weinig in te brengen in Tilburg. In de tweede helft kwam er nog een vierde goal bij toen Willem II een strafschop mocht nemen: Norair Mamedov werd gehaakt en viel, waarna Bruno Andrade de penalty hard in de kruising joeg. Messaoud kreeg nog een kans op een hattrick, maar Van Duin voorkwam dat. Even daarvoor had hij al een prima kopbal van Bruno Andrade gekeerd. Op een schitterende vrije trap van Mamedov was hij echter kansloos en dus liep de score op naar 5-0.

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-1
Het seizoen verloopt vooralsnog bepaald niet positief in Den Bosch en de vorige twee wedstrijden gingen met de veelzeggende cijfers 7-1 en 5-0 verloren. FC Den Bosch herstelde zich vrijdagavond echter weer enigszins door het hoger aangeslagen Helmond Sport te kloppen. Alexander Mols schoot de Bosschenaren te hulp door na een half uur doeltreffend uit te halen. Het was niet de eerste kans voor de thuisclub, die te slordig was in de afronding en ook wat geluk miste. Geluk had Helmond wél.

Het team van Mario Verlijsdonk verzilverde in de tweede helft de eerste de beste kans al via Mark Janssen, de huurling van RKC Waalwijk. Benjamin van den Broek scoorde tien minuten voor het einde echter en bracht FC Den Bosch zo weer aan de leiding: dit keer hield men de voorsprong wél vast en zorgde Erik Quekel zelfs nog voor de 3-1. De goede reeks van Helmond (drie zeges, twee gelijke spelen) werd zodoende teniet gedaan. FC Den Bosch probeert volgende week ook van het zieltogende Almere City FC te winnen. Lukt dat, dan staat men er alweer wat beter voor.

FC Oss - Excelsior 2-2
Excelsior had bij een zege zich in de subtop kunnen nestelen, maar pakte slechts een punt bij FC Oss. De ploeg van Jon Dahl Tomasson kwam na vijf minuten wel op voorsprong door een rake rebound van Lars Veldwijk, na een kopbal van Adil Auassar. De thuisploeg, die vorige week tegen MVV pas voor de derde keer dit seizoen won, boog de score door treffers van Guyon Philips (kopbal) en Lorenzo Piqué om en leek de rust met een goed gevoel in te kunnen gaan. Veldwijk kopte op aangeven van Lucas Woudenberg echter nog zijn tiende van het seizoen binnen: 2-2. Excelsior was na rust de betere ploeg en joeg op de winnende treffer, maar Oss was met een inzet van Philips op de lat nog het dichtst bij een doelpunt.

Fortuna Sittard - FC Emmen 2-0
Fortuna Sittard is aan een uitstekende reeks bezig, want men is nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van Wil Boessen had het echter niet makkelijk tegen FC Emmen. In de stromende regen kreeg Bart de Groot in de eerste helft nog de beste kans, maar zijn schot raakte de paal. Fortuna kwam niet echt in zijn spel, maar besliste het duel in het laatste kwartier in zijn voordeel. Gevaro Nepomuceno verzorgde een kwartier voor tijd de openingstreffer en Lars Gulpen gaf na een voorzet het laatste tikje voor de tweede Limburgse treffer. Het Emmen van Joop Gall verloor voor de derde keer in de laatste tien wedstrijden, maar staat nog wel keurig in de middenmoot.

Jong FC Twente - SC Telstar 3-0
Jong FC Twente kende een droomstart in De Grolsch Veste, waar slechts 400 toeschouwers op af waren gekomen. De ploeg van Jan Zoutman nam na vijf minuten de voorsprong door een doelpunt van Felitciano Zschusschen en na ruim een uur spelen maakte de 21-jarige linksbuiten ook zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was aan Jari Oosterwijk, die vijf minuten voor tijd de 3-0 voor zijn rekening nam. Telstar bakte er weinig van en heeft in de laatste acht wedstrijden slechts één keer weten te winnen. Overigens beëindigde Twente de wedstrijd met een man minder, want in de blessuretijd pakte Nicky Kuiper zijn tweede gele kaart.

Zie jij Willem II tot het einde van het seizoen om de titel strijden?