Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Willem II naar tweede ronde, Go Ahead wint strijd om play-offticket

Laatste update:

FC Zwolle - SC Veendam 2-0
FC Zwolle begon behoorlijk en spits Ruud ter Heide kreeg twee kansen, maar hierna beet SC Veendam meer van zich af met drie goede mogelijkheden als resultaat. De kampioen leek vijf minuten voor rust de zege in de schoot geworpen te krijgen toen Niek Loohuis wegens een handsbal van het veld werd gestuurd en Arne Slot mocht aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder mikte echter op de paal, maar even later maakte hij wél de 1-0. Na de pauze troffen beide kampen nog het houtwerk en zette Slot met zijn honderdste carrièregoal de eindstand op het bord aan de Ceintuurbaan: 2-0. FC Zwolle sluit het seizoen met 72 punten af; Veendam eindigt op de zestiende plaats.

FC Emmen - Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam was al zeker van een plaats in de tweede play-offronde en dat was te merken. Na zeven minuten opende hekkensluiter FC Emmen, dat vrijdag te horen kreeg dat het waarschijnlijk blijft bestaan, dankzij een getoucheerde knal van Randy Wolters de leiding. De Rotterdammers schrokken wakker en Mario Bilate tekende na een sprint over rechts voor de 1-1. Het bezoek van Michel Vonk kreeg nog geweldige kansen op de winst, maar wist niet te scoren. Emmen-coach René Hake neemt zodoende afscheid als rode lantaarndrager, terwijl Sparta het in het seizoenstoetje opneemt tegen Willem II.

FC Volendam - FC Eindhoven 3-1
Voor FC Volendam was er niets meer te winnen en FC Eindhoven had niets meer te verliezen. De Brabanders waren al verzekerd van een plek in de tweede play-offronde. Jack Tuyp, verkozen tot Volendammer van het seizoen, was in de beginfase dichtbij de 1-0. Zijn inzet werd door Frank van Kouwen van de lijn gehaald. Robert Mühren maakte even later wél het doelpunt, maar op slag van rust strafte Jelle van Kruijssen een gruwelijke verdedigingsfout af: 1-1. De spits trof ook nog de lat. Tuyp en Ahmed Ahahoui maakten in de slotfase, toen Barry Opdam en Olaf Lindenbergh op de schouders gingen en hun profloopbaan definitief beëindigden, nog de 2-1 en 3-1. FC Eindhoven treft in de barrageduels Helmond Sport. FC Volendam mist op een haar na de play-offs.

Helmond Sport - FC Dordrecht 2-1
Dat Helmond Sport werkte met FC Dordrecht een slaapverwekkende wedstrijd af in het Lavans Stadion. Na zes minuten nam de ploeg van scheidend trainer Hans de Koning de leiding door een kopbal van Zarko Grabovac en een inschattingsfout van keeper Nick van der Ploeg. De verdediger had voor de 2-0 moeten zorgen, maar Josimar Lima bracht zijn ploeg na een uur langszij: 1-1. Emrullah Güvenc maakte twaalf minuten voor tijd toch nog de 2-1 en klimt met Helmond zodoende over FC Eindhoven naar de derde plaats. Dat maakt niets uit voor de play-offs, want de Brabanders spelen 'gewoon' tegen de provinciegenoten uit de lichtstad.

Almere City FC - Willem II 1-4
Willem II begon voorzichtig in het Mitsubishi Forklift-Stadion en had moeite met het belabberde kunstgras. Virgil Misidjan hielp de Tilburgers uit het slop door na een halfuur schitterend de 0-1 binnen te krullen. Niek Vossebelt maakte er met een afstandsknal zelfs 0-2 van voor de rust. Rihairo Meulens bracht de spanning terug en de Flevolanders hadden de kans om op gelijke hoogte te komen, maar mistten een strafschop. Misidjan strafte dit af en bezorgde het Brabantse bezoek de 1-3. Marc Höcher zette een geflatteerde stand op het bord: 1-4. Hierdoor neemt het team van Jurgen Streppel het in de play-offs op tegen Sparta Rotterdam.

AGOVV Apeldoorn - FC Den Bosch 2-3
FC Den Bosch zette de beslissende stap in de richting van de play-offs in Apeldoorn. Tegen AGOVV, dat Hans van Arum deze week op non-actief zette, stond het bij rust al 0-3. Tom van Weert maakte al in de derde minuut de eerste van de avond, door een voorzet vanaf rechts fraai achter het standbeen binnen te tikken. Collega-aanvaller Ronnie Reniers vergrootte na dik een halfuur spelen de stand met een diagonaal schot in de verre hoek en vlot daarop tekende Van Weert al koppend voor zijn tweede. Na rust mocht AGOVV via Vojtech Schulmeister en Stanley Tailor nog terugkomen tot 2-3, maar de winst kwam niet in gevaar. In de play-offs stuit FC Den Bosch nu op Go Ahead Eagles.

SC Cambuur - SC Telstar 3-1
Cambuur bleef in het spoor van concurrent FC Den Bosch en won ook. Alle doelpunten in Leeuwarden vielen in het tweede bedrijf; Martijn van der Laan zorgde voor de 1-0 in de beginfase na rust en Sjaak Lettinga maakte die goal vrij snel weer ongedaan. De thuisclub rechtte vervolgens de rug weer en greep dankzij het elfde doelpunt van dit seizoen van Melvin de Leeuw de voorsprong. Charles Dissels maakte aan het laatste restje onzekerheid een einde en liet treffer nummer drie noteren voor Cambuur. MVV wordt de opponent in de play-offs voor het team van Alfons Arts.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 1-1
Na een geweldige reeks wedstrijden tussen februari en begin april ging het even wat minder met Fortuna en vrijdag eindigde het seizoen jammer genoeg toch nog in mineur. Met de pauze bijna in zicht brak Danny Schreurs de wedstrijd open. De topscorer van de Fortunezen kreeg een voorzet vanaf de linkerkant op het hoofd of op de borst en klopte daarmee Peter van der Vlag. Zijn doelpunt leek goud waard, want Fortuna stond eventjes negende en zou daarmee de play-offs bereiken. In blessuretijd maakte Freek Heerkens echter nog de 1-1 en joeg de Eagles naar de play-offs.

FC Oss - MVV Maastricht 0-2
MVV vocht voor haar laatste strohalm, een plek bij de eerste negen, en pakte die uiteindelijk ook. Door het verlies van concurrent Go Ahead en de eigen zege in Oss gaan de Maastrichtenaren de play-offs voor promotie naar de Eredivisie in. Na iets meer dan twintig minuten rondde Sjoerd Winkens prima combinatievoetbal af met een schot door de benen van de Vlaamse doelman Vincent van Trier. Vervolgens duurde het behoorlijk lang alvorens MVV de wedstrijd op slot gooide; met nog een dik kwartier op de klok deed Brian Smeets dat.

Meer nieuws

Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
5
Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
18
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties