Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roemenië begint EK 2024 met verrassende en ruime zege op teleurstellend Oekraïne

Laatste update:

Beide landen begonnen met een voormalig Eredivisionist in de basis. Bij Roemenië was dat Marin, die in het seizoen 2019/20 voor Ajax uitkwam. Aan de kant van Oekraïne was voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko de linksback.

Oekraïne was de dominante partij in de openingsfase, maar het was Roemenië dat na een minuut of acht voor het eerst echt gevaarlijk werd. Florinel Coman zag zijn poging echter recht op doelman Andriy Lunin af gaan.

Hoewel de Oekraïners ook daarna dreigender waren, was het Roemenië dat enigszins uit het niets op voorsprong kwam na een half uur. Oekraïne verloor de bal na geklungel in de opbouw, en Stanciu schoot van buiten het strafschopgebied schitterend raak in de bovenhoek: 1-0.

Vlak voor rust verdubbelden de Roemenen bijna de score. Eerst schoot Dennis Man rakelings voorlangs, even later belandde een corner in één keer op de lat boven Lunin.

Aan het begin van de tweede helft viel die 2-0 alsnog. Marin kreeg de bal voor z'n voeten en haalde in één keer uit: de bal vloog in de verre hoek achter Lunin.

Zo zat Roemenië op rozen, en moest Oekraïne aan de bak. Laatstgenoemd land zette alles op alles in de hoop op de aansluitingstreffer, maar het was juist Roemenië dat nog een keer scoorde: na een corner gaf Man de bal laag voor, en Dragus stond klaar om binnen te tikken. Zo begon Roemenië een EK voetbal voor de eerste keer met een zege.

Oekraïne treft vrijdag Slowakije, waarna Roemenië het een dag later opneemt tegen België. Op woensdag 26 juni speelt Oekraïne nog tegen België en Roemenië tegen Slowakije.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
46
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
32
Perez lacht Luijckx in gezicht uit: 'Wat?! Zou je hem uit de basiself halen?'
15
Oranje wint oefenduel van amateurclub; Weghorst en Van de Ven 2 keer trefzeker
36
Vaessen slaat lucratief bod af en heeft transfer binnen de Eredivisie te pakken
18
Ajax-target imponeert niet: 'Gun het niemand om 34 wedstrijden van hem te zien'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties