Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wim Kieft geeft Orkun Kökçü negatief advies: 'Dat zou beter zijn voor hem'

Laatste update:

Naar verluidt ontvangen de Rotterdammers een vaste transfersom van dertig miljoen euro. Daarnaast blijft twintig procent van de transferrechten van Kökçü in handen van Feyenoord. Daardoor kan de transfersom in de toekomst nog flink oplopen, daar Benfica een afkoopclausule van maar liefst 120 miljoen euro gaat opnemen in het contract van Kökçü. De Turkse international wordt in het Estádio da Luz direct de bestbetaalde speler en gaat spelen met zijn favoriete rugnummer 10.

Ondanks de ogenschijnlijk goede voorwaarden voor Kökçü zelf had Kieft de middenvelder graag in Engeland gezien. De Amsterdammer is niet kapot van Benfica. "Een grote club, maar actief in een competitie die je kan vergelijken met het niveau van de Nederlandse Eredivisie. Naast Benfica heb je FC Porto en Sporting Portugal en SC Braga zit daar achter, maar verder stelt het niet zo heel veel voor. Daarom, gaat Kökçü in Lissabon echt beter worden? Aan de andere kant lukt het de Portugese topclubs vaak wel om hun beste spelers succesvol door te verkopen naar de Europese top."

Toch is Kieft van mening dat Kökçü de Portugese topclub niet nodig heeft om een grote stap te maken. "Als je hoort dat er Engelse interesse is en namen van Manchester United en Liverpool vallen dan vraag je je af: moet je in dit stadium van de transferwindow voor Benfica kiezen? Heb je geen vertrouwen dat je daar direct vaste basisspeler wordt, dan kan je ook naar een subtopper in de Premier League gaan. En dan later via Tottenham Hotspur, Brighton & Hove Albion of Aston Villa alsnog de stap maken naar de Engelse top."

Kieft is onder de indruk van de ontwikkeling die Kökçü heeft doorgemaakt onder Feyenoord-trainer Arne Slot. "Van een flegmatieke middenvelder, die te veel balverlies leed, heeft hij zich ontwikkeld tot een bepalende speler, die veel arbeid levert, een hoop kilometers aflegt en voorop in de strijd gaat. Bij Manchester United en Manchester City lopen betere spelers, maar in de Premier League zou hij naar dat niveau kunnen toegroeien. Beter dan in Portugal bij Benfica."

Aankomst in Portugal
Vrijdagavond werd Kökçü als een held ontvangen op het vliegveld van Lissabon. Tientallen fans stonden de middenvelder van Feyenoord op te wachten. Daarnaast was er veel media-aandacht voor de jonge rechtspoot. Kökçü zelf liet echter weten dat hij nog geen antwoord mocht geven op vragen. Hij gaf daarbij aan zaterdag uitgebreid met de pers in gesprek te gaan. Het lijkt er dan ook op dat de transfer deze zaterdagmiddag al officieel aangekondigd wordt.

Is Benfica de juiste club voor Kökçü?

Meer nieuws

Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
2
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
3
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
6
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties