Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wim Kieft: 'Het valt te hopen dat ze een tussenstap maken bij Ajax of PSV'

Laatste update:

"Ik zeg niet dat Stengs en Boadu gelijk in Oranje thuishoren, maar het wordt wel interessant om te zien of hun ontwikkeling zich doorzet bij AZ", geeft Kieft in het dagblad aan. De voormalig Oranje-international stelt dat AZ een club is waar jonge voetballers de tijd en kans krijgen om zich te ontwikkelen als jonge speler. "Stengs en Boadu hebben overduidelijk zoveel talent dat het Nederlands elftal op termijn haalbaar is."

"Stengs bezit een goede pass, een prima schot, kan zelf een goal maken, is technisch heel vaardig en beheerst het positiespel zodanig dat je als ploeg in balbezit kan blijven. Hij moet wel volwassener worden in zijn spel, constanter en soms wat zuiniger, want af en toe speelt hij als een A-junior, te slordig en te flegmatiek", oordeelt Kieft. Alleen moet hij dat allemaal doen zonder kleurloos te worden. Zijn trainers moeten het risico in Stengs spel koesteren en niet uitbannen zoals Louis van Gaal vaak gewend was te doen."

Kieft prijst de manier waarop de achttienjarige Boadu is teruggekomen van een zware blessure. "Hij is snel, loopt functioneel, zoekt de kortste weg naar het doel zonder daarbij door tegenstanders heen te willen lopen. Hij behoudt op snelheid het overzicht en techniek. Lukt het deze twee om te gaan met de druk, en de concentratie op te brengen om altijd te leveren dan kunnen zij snel groeien. Het valt te hopen dat daarna niet een kansloze stap naar het buitenland volgt, maar dat ze bijvoorbeeld een tussenstap maken bij Ajax of PSV."

"Om daarvandaan de grote stap te maken", besluit Kieft, die benadrukt dat Stengs en Boadu iets achterlopen op de talenten bij Ajax en PSV. "Zover zijn Stengs en Boadu nog niet. Mooi zou zijn als ze daarbij een kwaliteit ontwikkelen die bijvoorbeeld iemand als Hirving Lozano bezit. Een mindere voetballer, maar iemand met een ongelofelijke drive. Kan het AZ-duo dat brengen, dan zijn het twee potentiële topspelers."

Wie vind jij het grootste talent?

Meer nieuws

Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
2
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
33
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
5
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
54
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
55

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties