Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft kan er niet om lachen: 'Een eerste klas domoor, ja toch?'

Laatste update:

"Dat is totaal geen voetbalhumor", reageert Kieft maandagavond in Veronica Offside. "Of je bent stomdronken, dat zou kunnen. Of hij is inderdaad gehackt, maar dat lijkt me niet als Puyol daarop reageert. Wat een stelletje domoren zeg, niet normaal." Tafelgenoot Andy van der Meijde haakt gelijk in. "Natuurlijk zijn er ook homo's in de voetbalwereld en als dan grote legendes als deze gasten gaan tweeten als geintje dat ze uit de kast komen. Dat is natuurlijk niet leuk." Dick Advocaat denkt dat Casillas misschien geen geintje maakte, maar daar gelooft Van der Meijde weer niet in.

Presentator Wilfred Genee denkt dat Casillas vooral erg geschrokken is van alle reacties op de veelbesproken tweet. "Een eerste klas domoor, ja toch?", reageert Kieft. "Als je je niet realiseert wat de impact is van zo'n bericht", aldus de voormalig aanvaller, die gelijk een andere ergernis op tafel legt. "Ik word trouwens ook wel moe van dat hele gedoe dat voetballers in de openbaarheid moeten treden. Laat ze lekker gaan." Genee vraagt gelijk om een nadere uitleg: "Als je homoseksuele gevoelens hebt, waarom zou je dat in de openbaarheid moeten gaan roepen? Wat is daar zo boeiend aan? Om het makkelijker te maken voor mensen om uit de kast te komen?"

"Maarja, het heeft wel een enorme lading binnen de voetballerij hoe daar op gereageerd wordt. Een echte mannenwereld. Dat spelers die die gevoelens misschien al hebben, daar liever niet voor willen uitkomen. Omdat ze weten wat voor reacties daar op kunnen komen", zo oordeelt Kieft. Genee denkt dat de reacties juist zouden kunnen veranderen op het moment dat grote namen binnen de voetballerij uit de kast komen. Advocaat werpt nog op dat spelers na hun actieve loopbaan zelden naar buiten brengen dat ze homoseksueel zijn.

"Ik hoop dat jullie me respecteren: ik ben homo. Gelukkige zondag", schreef Casillas zondag op Twitter. De oud-doelman was vijf jaar lang getrouwd met Sara Carbonero, met wie hij twee kinderen kreeg. In 2021 scheidde het koppel. De tweet van Casillas werd vervolgens beantwoord door Carles Puyol, zijn voormalig ploeggenoot bij het nationale team van Spanje. "Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker", gevolgd door emojis van een hart en een zoen. Casillas benadrukte enkele uren later op Twitter dat zijn account gehackt was. "Excuses aan al mijn volgers. En natuurlijk nog meer excuses aan de LGBT-gemeenschap."

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties