Winnend Barcelona maakt zich zorgen om Neymar

Neymar raakte na ruim twintig minuten spelen geblesseerd, toen hij zich maximaal moest inspannen om de bal binnen te houden. Het standbeen van de aanvaller maakte daarbij een rare draai en Neymar bleef geblesseerd op het veld liggen. De Braziliaan kon niet verder spelen en moest zich laten vervangen door Alexis Sánchez. Barcelona heeft reeds naar buiten gebracht dat Neymar zijn enkel heeft verstuikt: vrijdag moet duidelijk worden hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

De aanvaller verliet het veld toen het nog 0-0 stond. Barcelona had in de eerste twintig minuten twee aardige mogelijkheden gekregen, via Messi en Cristian Tello, maar de beste kans uit het eerste kwart was voor Getafe: José Manuel Pinto keerde een volley van Juan Antonio Rodríguez. Met Alexis binnen de lijnen voerde Barcelona de druk wat op en de bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong via Messi, die een lage voorzet van Tello met een simpele voetbeweging tot assist promoveerde.

De ontmoeting was natuurlijk al niet meer spannend, maar was na de goal van Messi helemaal beslist. In de tweede helft maakte de Argentijn er ook nog 0-2 van, met een weergaloos doelpunt. Messi ontving de bal in het centrum van het veld en leek op zoek naar een steekpass, maar ging alleen en liep zo de hele defensie van Getafe voorbij. Vervolgens passeerde de dribbelaar ook doelman Jordi Codina, waardoor hij de bal in het lege net kon schuiven. Kort daarna maakte Messi ook nog bijna zijn hattrick compleet, maar nu wist Codina wel te redden.

Even later moest Codina wéér handelend optreden bij een poging van Messi en twintig minuten voor tijd kwam Xavi als invaller binnen de lijnen. De middenvelder bereikte door die invalbeurt een mijlpaal: Xavi staat nu op 700 officiële wedstrijden in het eerste van Barcelona. Met de routinier binnen de lijnen werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en Messi kreeg nog een kans op zijn derde doelpunt, maar Codina had een schitterende reflex in huis en voorkwam de 3-0. Barcelona speelt in de volgende ronde van de Copa del Rey tegen Levante; zondag zal die ploeg ook de tegenstander zijn in de Primera División.