Winnend NEC is hard op weg terug naar de Eredivisie; PSV verliest

Fortuna Sittard - NEC 0-3
NEC kende een stroeve start in Limburg en ontsnapte aan een vroege achterstand toen Navarone Foor een bal van de lijn haalde. De Nijmegenaren lieten behoudens een schot van Alireza Jahanbakhsh niets zien en ook Fortuna kon niet gevaarlijk worden. De 0-1 viel dan ook uit het niets: Christian Santos maakte met een boogbal zijn dertiende goal van het seizoen. In de laatste twintig minuten liep NEC uit naar een ruimere voorsprong: Anthony Limbombe omzeilde de buitenspelval en liet Ferhat Kaya kansloos en Jahanbakhsh tekende voor de 0-3. NEC heeft nu acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen.

FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade 0-2
FC Eindhoven begon heel aardig, maar na het eerste kwartier nam Roda de regie over. De bezoekers lieten de bal bij vlagen goed gaan, maar konden voorin niet gevaarlijk worden. Ook de thuisploeg creëerde in de eerste helft eigenlijk niet één serieuze kans. Na een uur kwamen de Limburgers echter op voorsprong: Mitchel Paulissen scoorde na een een-tweetje met Rigino Cicilia. Bart Biemans maakte er even later 0-2 van, door de bal na een doorgekopte hoekschop binnen te knikken. Roda trok de overwinning over de streep en wist zodoende na drie nederlagen op rij weer eens te winnen. Torino Hunte kopte in de slotfase overigens nog wel tegen de paal.

Jong PSV - FC Emmen 0-2
Jong PSV en FC Emmen speelden in de eerste helft allebei niet veel klaar, maar de bezoekers waren op slag van rust dan toch dicht bij de 0-1. Een kopbal van Tim Siekman werd na een hoekschop echter voor de doellijn weggehaald. In de tweede helft wisten de bezoekers het doel wel te vinden: Roland Bergkamp scoorde na een pass van Alexander Bannink en Leandro Resida maakte er even later 0-2 van. Tussendoor had Cas Peters ook al twee goede mogelijkheden gekregen. PSV heeft door de nederlaag nog maar één van de laatste zeven wedstrijden gewonnen en Emmen is al zes speelronden op rij ongeslagen.

Sparta Rotterdam - MVV Maastricht 4-1
Sparta Rotterdam opende na ruim een half uur de score: na een vrije trap van Thomas Verhaar leverde de vierde rebound uiteindelijk een doelpunt op. Denis Mahmudov tekende voor de 1-0. Beide ploegen speelden een slordige eerste helft en gingen uiteindelijk in evenwicht de rust in, want Jordy Croux scoorde zeven minuten voor tijd de 1-1. Na rust stelde Sparta echter orde op zaken: Mahmudov en Paul Gladon hielpen het team van Alex Pastoor aan een 3-1 voorsprong. Het slotakkoord was aan Yoeri Loen.

FC Oss - Helmond Sport 3-1
FC Oss kende een geweldige start van het duel met Helmond Sport en beleefde mede daardoor een vrij gemakkelijke avond. De thuisploeg kwam al na negentien (!) seconden op voorsprong, toen Fatih Kamaci kon binnen koppen. Kamaci was een ruim kwartier later de aangever bij de 2-0 van Justin Mathieu en vervolgens kwamen er meerdere kansen op de derde goal. Helmond Sport liet voor rust helemaal niets zien en de marge van Oss werd tien minuten voor de thee vergroot door Johnatan Opuku. In de tweede helft wist Lars Hutten na een blunder in de Osse verdediging nog wel de 3-1 te maken, maar spannend werd het niet meer.

Jong FC Twente - Almere City 0-3
Na vier duels op rij zonder zege wist Almere City uit bij Jong FC Twente weer eens te winnen. De thuisploeg had in de openingsfase meer balbezit, maar deed daar weinig mee, terwijl de gasten wel kansen wisten te creëren. Jerge Hoefdraad zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar stuitte op doelman Filip Bednarek, en na een verkeerde terugspeelbal werd een inzet van Vincent Janssen van de doellijn gehaald. Bij de derde grote kans was het wel raak voor Almere, dat kort voor rust op voorsprong kwam via Tim Receveur. Een kwartier na de thee kreeg Tim Holscher namens Twente de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij faalde, waarna Soufyan Ahannach voor de beslissing zorgde. Het slotakkoord kwam op naam van debutant Javier Vet.

RKC Waalwijk - FC Den Bosch 0-3
Voor RKC Waalwijk zal het nog erg lastig worden om van de laatste plaats af te komen; zeker als doelman Arjan van Dijk zo blijft blunderen als vrijdag tegen FC Den Bosch. De keeper leek een mislukt stiftje van Jordy Thomassen eenvoudig te kunnen pakken, maar slaagde er dus niet in, waardoor Den Bosch op een voorsprong kwam. Deze was verdiend, want de bezoekers waren de bovenliggende partij, al wist RKC in de eerste helft als enige ploeg te scoren. Het doelpunt van Malcolm Esajas werd echter om een onduidelijke reden afgekeurd, terwijl de treffer van Thomassen na rust wel gevierd kon worden. Alexander Mols en Jort van der Sande stelden de zege van Den Bosch hierna veilig.

De wedstrijden De Graafschap - VVV-Venlo en Achilles'29 - Telstar werden afgelast.