Winnend Spanje neemt miljoenen van Panama lachend in ontvangst

Na ruim een kwartier spelen bereidde Iniesta eerst de 0-1 voor. De middenvelder combineerde door het centrum met Pedro, die de bal uiteindelijk terugkreeg, zijn tegenstander op het verkeerde been zette en hard binnenschoot. Spanje bleef vervolgens heer en meester en ook bij de 0-2 was Iniesta de aangever: ditmaal liet hij snel voetenwerk zien in het vijandelijke strafschopgebied en legde hij terug op Villa, die de marge van Spanje verdubbelde met een simpele intikker.

Panama liet zich vervolgens zowaar zien middels een kans van Gaby Torres, maar Victor Valdés voorkwam de aansluitingstreffer en zag Pedro er kort voor rust 0-3 van maken. De aanvaller werd gevonden door Juan Mata en gooide de wedstrijd al voor de thee in het slot. In de tweede helft bracht Del Bosque enkele verse krachten in de ploeg en vooral Roberto Soldado wilde zich laten zien. De aanvaller was een paar keer gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Ook Jesús Navas had geen geluk in de afronding. De dribbelaar schoot op de paal, terwijl ook debutant Markel Susaeta en Sergio Ramos nog grote kansen om zeep hielpen. De twee laatstgenoemden maakten hun fouten echter nog goed in de slotfase: Ramos schoot acht minuten voor tijd een vrije trap in een keer binnen, terwijl Susaeta twee minuten later een lage voorzet van Jesús Navas binnentikte. Gabriel Gómez mocht de eer nog redden door een penalty te benutten (hij koos voor een Panenka), maar voor teleurgestelde gezichten bij de Spanjaarden zorgde het niet.