Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-droom Oekraïne spat uiteen; Wales na 64 jaar (!) weer present

Laatste update:

Oleksandr Zinchenko dacht Oekraïne een droomstart te hebben bezorgd in de derde minuut van de play-off om een WK-ticket. De linksback zag een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand langs doelman Wayne Hennessey in de linkerhoek verdwijnen. Lahoz had echter nog niet op zijn fluitje geblazen, waardoor er een streep ging door de vroege openingstreffer. Oekraïne was duidelijk de betere ploeg in de beginfase. De alerte Hennessey voorkwam in de elfde minuut in twee instanties dat Roman Yaremchuk, die de buitenspelval had ontlopen, kon scoren. De sluitpost van Wales voorkwam na een halfuur spelen ook dat een schot van Zinchenko in de linkerbenedenhoek verdween.

Waar Oekraïne de bovenliggende partij was, daar kwam Wales in de 34ste minuut op voorsprong. Een vrije trap van Bale van net buiten de zestien verdween via het hoofd van de ongelukkige Yarmolenko achter Georgiy Bushchan in het doel: 1-0. Grote vreugde bij Wales, dat enkele minuten later in het eigen strafschopgebied goed leek weg te komen. Op de beelden werd duidelijk dat Allen de voet van Yarmolenko raakte, maar na overleg met de VAR besloot Lahoz om geen strafschop toe te kennen. Een minieme voorsprong dus voor Wales halverwege. Die voorsprong had vier minuten na de hervatting kunnen worden uitgebreid, maar Aaron Ramsey faalde van dichtbij na een snelle aanval van het thuisland.

Oekraïne ging daarna naarstig op zoek naar de gelijkmaker, die er bijna kwam via Viktor Tsygankov. De vleugelaanvaller werd echter gestuit door Hennessey. In de rebound schoot Yaremchuk van dichtbij naast. Oekraïne bleef op jacht naar de 1-1, wat Wales de gelegenheid gaf om te counteren. Een kwartier voor tijd raakte invaller Brennan Johnson de paal, waarna Bushchan fraai redde op een schot van Bale vanaf de rechterkant van de zestien. Twee minuten later dacht Oekraïne eindelijk langszij te komen, ware het niet dat Ben Davies op het nippertje redding bracht op een knal van Yarmolenko. Er werden in de slotfase nog de nodige wissels doorgevoerd aan de kant van Oekraïne, maar het bood geen soelaas, ook door de goede reddingen van Hennessey op schoten van Artem Dovbyk en Vitaliy Mykolenko. Wales, waar Bale met applaus werd vervangen kort voor tijd, trok de krappe voorsprong over de streep en mag zich derhalve gaan opmaken voor de eerste WK-deelname sinds 1958, met Engeland, de Verenigde Staten en Iran als tegenstanders in de poulefase.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

World Cup Qualification UEFA
Wales
1 - 0
Oekraïne

Meer nieuws

V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties