Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Woede bij ADO na bekladden spandoek; Ajax verwerpt 'schandalige' actie

Laatste update:

"Dit is kleuterwerk van mensen die waarschijnlijk zuurstof tekort hebben gehad bij de geboorte", foetert Jacco van Leeuwen, voorzitter van de supportersvereniging van ADO, in gesprek met Omroep West. "Dit spandoek heeft, naast dat het door supporters is gemaakt, niks met voetbal te maken. De doeken worden opgehangen om zorgpersoneel en iedereen die dit land draaiende probeert te houden en levens aan het redden is, een hart onder de riem te steken."

Dit bericht bekijken op Instagram

?? Wie doet er nu zoiets? Het spandoek dat ADO-supporters maakten om de zorg en horeca een hart onder de riem te steken is in Zoetermeer beklad. • • #adodenhaag #spandoek #corona #tifosi

Een bericht gedeeld door Omroep West Sport • Voetbal ?? (@omroepwestsport) op

Van Leeuwen baalt ervan dat het vele werk van de supportersgroepering van ADO teniet wordt gedaan door een 'stelletje malloten'. "Als je op zo'n manier reageert op een spandoek, ben je een kansloos figuur." De preses wil er verder niet al teveel woorden aan vuil maken. "Ik sta er boven. Het is heel triest, maar ik wil er eigenlijk niet veel aandacht aan besteden."

Volgens Van Leeuwen is niet met zekerheid te zeggen dat het spandoek daadwerkelijk is beklad door Ajax-fans. "Dat er Amsterdam op staat, wil natuurlijk niet zeggen dat het uit die hoek komt. In Zoetermeer schijnt er een groepje te zijn dat ook regelmatig Ajax-stickers plakt hier en daar. Grote kans dat het dus uit Zoetermeer zelf komt", aldus de voorzitter van de supportersclub van ADO. De Supportersvereniging Ajax heeft reeds afstand genomen van het vandalisme in Zoetermeer. "We sluiten ons volledig aan bij de woorden van Jacco van Leeuwen", benadrukt voorzitter Fabian Nagtzaam. "Wij besteden verder nul aandacht aan dit soort acties. Het is gewoon schandalig."

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
2
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
10
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
14
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties