Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Woede valt Bayern ten deel na publicatie tegen homofobie op Facebook

Laatste update:

"Vandaag, en op elke dag: nee tegen homofobie, ja voor tolerantie en diversiteit", schreef Bayern bij de foto. De meest gelikete reacties zijn veelal negatief. 'Borussia Dortmund is nu mijn favoriete club in Duitsland' is op dit moment verreweg de populairste reactie met circa 1100 likes; andere reacties die populair blijken zijn onder meer 'Bayern is rood, geen regenboog', 'Voor deze bullshit is geen plek in het voetbal, zijn jullie serieus?' en 'Veel succes aan Union Berlin'. De post werd geplaatst voor het duel met Union Berlin van zondagavond, dat Bayern met 0-2 won.

Er zijn ook enkele positieve reacties die bovenaan staan; die gaan veelal over hoeveel negativiteit er te vinden is in de 'commentsectie'. 'Mooi om te zien hoe tolerant iedereen is', schrijft een volger cynisch. Een ander: 'De hoeveelheid haat in de reacties is onwerkelijk. Een schande.' Een vrouwelijke Bayern-fan is blij met de post: 'Als iemand uit de LHBTQ-gemeenschap, en bovendien een groot voetbalfan, betekent dit veel voor me. Dank jullie, Bayern', schrijft ze; haar reactie kreeg 193 likes en 173 hartjes.

Bayern plaatste dezelfde foto en dezelfde tekst ook in het Duits; onder die publicatie zijn de reacties ietwat positiever dan onder de internationale variant. 'Homofobie heeft geen plaats in het voetbal. Het voetbal is veelzijdig, net als de hele samenleving', en 'homoseksualiteit moet langzaamaan een plekje krijgen in het voetbal' doen het goed. Maar ook onder die post worden vijandige reacties veel geliket, zoals 'Het is ook oké om normaal te zijn' en 'Houd het bij voetbal, dat is een stuk interessanter'. Evenwel wordt de post van Bayern veel vaker geliket (4400 keer) dan beantwoord met een boze emoji (73 keer); bij de internationale variant is die verhouding 17.000 likes om 9500 boze reacties.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties