Wolfsburg wint beker na heerlijke finale en kopdoelpunt van Dost

Dortmund was erop gebrand om haar geliefde hoofdtrainer Jürgen Klopp een onvergetelijk afscheid te bezorgen en kende ook een droomstart in het Olympisch Stadion. BVB kwam al binnen vier minuten op voorsprong: Pierre-Emerick Aubameyang omzeilde na een pass van Shinji Kagawa de buitenspelval en prikte de openingstreffer tegen de touwen. Wolfsburg was even van de leg en de tegenstander speelde met vertrouwen. Na achttien minuten had het 2-0 kunnen en misschien wel moeten worden: na dom balverlies van Wolfsburg werd Marco Reus aangespeeld door Kagawa, maar de Duits international schoot van dichtbij over. Die Wölfe ontsnapten aan een dubbele achterstand.

Een paar minuten later kwam het team van Dieter Hecking langszij: doelman Mitchell Langerak liet een harde vrije trap van Naldo los en daardoor kon Luiz Gustavo de gelijkmaker binnentrappen. Wolfsburg kwam vervolgens beter in de wedstrijd en maakte er na ruim een half uur op de klok zelfs 1-2 van: Kevin De Bruyne knalde de bal na afleggen van Daniel Caligiuri mooi in de korte hoek. Dost mengde zich zeven minuten in de feestvreugde, want hij kopte bij de tweede paal raak na een afgemeten voorzet van Ivan Perisic. Dortmund schreeuwde vlak voor rust nog om een strafschop, maar kreeg die niet en daardoor gingen de partijen rusten met een 1-3 stand.

Wolfsburg ging in de tweede helft door op het elan van in het eerste bedrijf: een gevaarlijk schot van Caligiuri werd na drie minuten tot hoekschop verwerkt. Na deze beginfase liet Dortmund zich ook weer zien en men gaf zich duidelijk niet gewonnen. Na een klein uur waren de geelhemden zelfs dicht bij de aansluitingstreffer, maar een schot van Reus uit de draai ging nipt over. Doelman Diego Benaglio moest in het restant van het duel nog een aantal keer in actie komen, maar hoefde niet meer te vissen. Namens Wolfsburg was Caligiuri nog een keer dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Erik Durm.