Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Wonderkind van Dortmund sluit sponsordeal ter waarde van tien miljoen'

Laatste update:

Moukoko maakt al jaren naam in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, waar hij waanzinnige statistieken kan overleggen. Vorig seizoen was de aanvaller in de Onder-17 goed voor 40 doelpunten en 7 assists in 28 wedstrijden, waarmee hij een belangrijke rol speelde in het behaalde landskampioenschap. Ook dit seizoen schiet Moukoko weer met scherp, met 36 doelpunten en 6 assists in 21 duels.

Twaalfjarige blijft scoren bij Dortmund: 'We twijfelen niet over zijn leeftijd'

Youssoufa Moukoko werd een jaar geleden uitgebreid uitgelicht in de VZ Talentscout.Lees artikel

Die fabelachtige cijfers zijn bij de Europese grootmachten niet onopgemerkt gebleven. Onder meer Barcelona en Paris Saint-Germain zouden Moukoko reeds op de korrel hebben, al loopt zijn contract nog tot medio 2022. Ook Nike had de ontwikkeling van het toptalent snel in de gaten en heeft hem nu naar verluidt een sponsorcontract voor de langetermijn laten ondertekenen. Moukoko hield alleen aan het ondertekenen van deze verbintenis met het Amerikaanse sportmerk al één miljoen euro over.

In de komende jaren kan het totale sponsorbedrag oplopen tot tien miljoen, mede door verschillende bonussen die in het contract zijn opgenomen. Zo kan Moukoko, international voor Duitsland Onder-16, bijvoorbeeld een bonus tegemoet zien als hij zijn debuut in het eerste elftal van Borussia Dortmund maakt. Nike zou in Moukoko, die nu al 265.000 volgers op Instagram heeft, een investering voor de toekomst zien.

Snap jij de overweging van Nike?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties