Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Dordrecht weet overwicht tegen FC Emmen niet om te zetten in zege

Laatste update:

Nog voor de tiende minuut kreeg het dominante Dordrecht tot driemaal toe de kans om de score te openen. Allereerst schoot Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui centimeters naast, waarna de volgende poging van de creatieveling wel op doel ging. Eric Oelschlägel verwerkte de bal echter ternauwernood tot hoekschop, waarna de doelman ook in de korte hoek wist te redden op een kopbal van Ruben Kluivert.

Aan de overkant was het plots raak voor Emmen, na een grote fout van Shiloh 't Zand. De middenvelder speelde te kort terug op doelman Luca Plogmann, waardoor Parzyszek kon oppikken en binnenschuiven: 1-0.

Dordrecht was ondanks de blunder van 't Zand de veel betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Na een uiterst vlotte aanval over meerdere schijven stak 't Zand teamgenoot Suray weg. De Belg bleef oog in oog met Oelschlägel uiterst koel: 1-1.

Na een korte drinkpauze was Emmen plots dicht bij de 2-1, toen Maikel Kieftenbeld vrij mocht uithalen in de zestien. De middenvelder schoot echter recht op Léo Seydoux af, waardoor de derde treffer van de aanval nog geen feit was. Een rollertje van Parzyszek, enkele minuten later, baarde Plogmann geen enkele zorgen.

FC Emmen kwam beter in de wedstrijd en bleek bovendien uiterst effectief. Plogmann kon nog wel redden op een kopbal van Parzyszek, maar had daarna geen antwoord op de rebound van Besuijen, die de bal met de borst binnenwerkte: 2-1.

Net als in de eerste helft kwam Dordrecht ook in het tweede bedrijf uitstekend uit de kleedkamer. Vlak nadat 't Zand de bal met zijn borst naast werkte, was het alsnog raak voor de Schapekoppen. Dylan Mbayo gaf vanaf rechts scherp voor bij de eerste paal, waarmee hij Bronkhorst een haast niet te missen kans bood: 2-2. Een razendsnelle geslaagde invalbeurt voor Bronkhorst, die aan het begin van de tweede helft inviel voor Jop van der Avert.

Naast een assist had Mbayo ook een treffer achter zijn naam kunnen krijgen, maar de vleugelspeler schoot oog in oog met Oelschlägel en in alle vrijheid tegen de Duitse doelman aan. Dordrecht deelde de lakens uit, terwijl Emmen, net als voor rust, vooral loerde op de counter en fouten bij de bezoekers. Dordrecht speelde echter gedisciplineerd, gaf weinig weg en kwam via Jari Schuurman bijna op 2-3. De ex-Feyenoorder schoot enkele decimeters over.

Dordrecht had, enkele dreigende spelsituaties daargelaten, niets te duchten van Emmen, dat met een 2-2 stand niet mocht klagen. De bezoekers hadden het balbezit en gingen op jacht naar de winnende treffer, die niet meer zou vallen.

De uitgespeelde kansen bleven uit en ook aan de andere kant vielen er weinig tot geen gevaarlijke situaties meer te noteren. Zodoende eindigde het duel in 2-2 en valt de beslissing zaterdag in Dordrecht. De winnaar van het tweeluik neemt het in de volgende ronde op tegen NAC Breda of Roda JC Kerkrade.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Bas Nijhuis onthult exacte woorden die Ronald Koeman zo boos maakten
3
Erik ten Hag op de schopstoel: dit bepaalt zijn toekomst bij Manchester United
2
Vermoedelijke XI Olympiacos en Fiorentina: Grieken azen op 1ste Europese prijs
6
'Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal'
19
Kwakman resoluut: 'Zij zijn schuldig aan deze grote nederlaag van Excelsior'
10
VZ Kort: Jude Bellingham en Lamine Yamal vallen in Spanje in de prijzen
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties